donderdag, maart 28, 2024
HomeDerde klasseASCASC verzuimt te scoren tegen koelbloedig DONK (0-3)

ASC verzuimt te scoren tegen koelbloedig DONK (0-3)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – ASC verloor hervatte afgelopen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen DONK. Omdat het hoofdveld was afgekeurd moest de Good Old uitwijken naar één van de nieuwe kunstgrasvelden, maar deze verplaatsing had bepaald geen positief effect op de productiviteit van de thuisploeg. Vooral voor de pauze miste de formatie van Jesper Neuteboom de ene na de andere mooie kans, terwijl de Gouwenaren via de eerste mogelijkheid wel direct toesloegen. Na rust kwam DONK al vlot op 0-2, waarna vlak voor tijd de definitieve beslissing viel (0-3).

ASC was in de beginfase van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg en kreeg al vroeg in de wedstrijd dé kans op de openingstreffer. De doorgebroken Winne Meijer snelde ongehinderd recht op het doel van DONK-doelman Bas van der Eem af, maar tot ontzetting van de Oegstgeeste bank schoot de aanvaller naast het Goudse doel. Niet veel later bood Alex Iliopoulos de mogelijkheid aan Timme van Rooijen om de openingstreffer te noteren, maar de jongeling zag zijn schotpoging nog net voor de doellijn worden geblokt.

De bezoekers hadden in de beginfase niet veel in te brengen, maar waren via hun eerste counter wel dodelijk effectief. Na een verre voorzet kwam de bal terecht bij de sterke spits Jeroen Borsboom, die de gastheren voordeed hoe je een bal beheerst in het netje legt (0-1). Vlak na de openingstreffer was ASC-verdediger Sean Goebel het eindpunt van een mooie aanval, maar de aanvoerder zag zijn schot worden gekeerd door Van der Eem. De 0-1 ruststand bood de gastheren nog voldoende perspectief op een resultaat, maar de snelle 0-2 van Roy van de Graaf  was voor de thuisploeg een fikse domper. Nadat Meijer had verzuimd om de aansluitingstreffer aan te tekenen, zonk bij de thuisploeg de moed in de schoenen. De 0-3 van Bas Houdijk was een logisch gevolg van het spelbeeld in het laatste half uur van de wedstrijd en met deze stand eindigde ook de onderhoudende ontmoeting.

ASC-trainer Jesper Neuteboom, bezig aan zijn laatste seizoen op Sportpark Overveer, zag het kort na de wedstrijd als volgt: ,,Ik denk dat wij de eerste helft goed speelden, maar we verzuimden om met 1-0 of 2-0 voor te komen. DONK komt daarna, een beetje tegen de verhouding in op dat moment, op 0-1 en dat was zuur. Ik vond dat we weinig kansen weggaven en wat we van te voren hadden afgesproken kwam ook uit. In deze competitie zijn de krachtsverschillen klein. Je ziet vaak dat de ploeg die op voorsprong komt uiteindelijk ook met drie punten van het veld stapt en dat was vandaag ook het geval. Na de 0-2 hebben we er nog alles aan gedaan om de aansluitingstreffer te forceren. Normaal gesproken zijn we een stuk effectiever voor het doel, maar deze wedstrijd wilde het in aanvallend opzicht niet lukken. Maar goed, het is niet anders en we gaan ons nu weer richten op de volgende wedstrijd. Dan staat de derby bij Foreholte op het programma en dat is ook weer een potje om naar uit te kijken’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

ASC – DONK  0-3 (0-1) 19. Borsboom  0-1, 47.De Graaf 0-2, 87. Houdijk 0-3.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Goebel, Van Heijningen, Van Zandwijk, Iliopoulos, Meijer, Bertels, De Bruin, Van Rooyen, Schellingerhout.

Must Read