donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseASCHoop voor TAVV na nipte zege op ASC

Hoop voor TAVV na nipte zege op ASC

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Er gloort weer een sprankje hoop voor het blauwwitte vlaggenschip van de Ter Aarse Voetbal Vereniging. In een enerverend en aantrekkelijk duel won de ploeg van trainer Dennis Tijssen op sportpark Aardam West met de kleinst mogelijke score van ASC.

De zege van de gastheren, die het grootste deel van de wedstrijd de beteren waren, was verdiend te noemen. Alleen in een heus slotoffensief van de bezoekers, in de spannende en hectische laatste twintig minuten, verdiende de ploeg van trainer Jesper Neuteboom de gelijkmaker. Tot opluchting van het thuisfront bleef deze uit en werden de drie punten na afloop uitbundig gevierd.

Dat het duel slechts een treffer telde, was een klein wonder gezien de handenvol kansen die beide teams kregen. Dat het gebrek aan scorend vermogen van de thuisclub als een rode draad door het huidige seizoen loopt is bekend. De mannen van trainer Tijssen speelde met vlotte combinaties een sterk eerste kwartier waarin het een aantal kansjes en mogelijkheden kreeg om de wedstrijd open te breken. Zo moest ASC doelman Max van Wijk redden op een doelpoging van Mike Keijzer en deed dat uitstekend.

ASC, na een stroef begin, kwam beter in de wedstrijd en dacht na een goed lopende aanval zelfs de 0-1 aan te laten tekenen, maar buitenspel was de spelbreker. Even later zag Donny van der Neut zijn inzet gestopt door de Oegstgeester goalie. De verdiende voorsprong werd kort daarna toch een feit. Mike Keijzer, na een schitterende actie van Eric van der Hout en diens assist, schoot de 1-0 binnen. Vlak voor rust had Ralph van Zandwijk de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot van dichtbij naast. Het laatste woord voor de thee was voor Van der Neut die zijn ploeg op 2-0 had moeten brengen.

Na de onderbreking brak er weer een sterke fase van de gastheren aan, waarin het verzuimde om afstand te nemen van de roodzwarten. De kansen bleven zich echter aandienen. Een scrimmage voor de neus van Van Wijk kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd en doelman Rodney Pater van TAVV voorkwam de gelijkmaker van Jeroen van Bergen na een sterk omschakelmoment van de ploeg van Neuteboom.

Kansen voor beide ploegen bleven zich aandienen: Yassine El Mariami schoot hard maar onzuiver en Jelle Schouten zag zijn schot knap verwerkt worden door de TAVV doelman. Van der Neut had de wedstrijd zelfs definitief op slot kunnen gooien, maar ook hij slaagde niet in zijn opzet. De laatste wedstrijdfase was voor de bezoekers. Een foutje van de sterk keepende Pater had geen consequenties.

Het slotoffensief was voor ASC, waarbij de thuisclub niet meer aan voetballen kwam. Het thuispubliek zag met samengeknepen billen louter eenrichtingsverkeer richting het TAVV doel. Met kunst en vliegwerk werd de voorsprong verdedigd. Diep in blessuretijd kreeg Bakker een enorme kans om zijn ploeg alsnog naast de gastheren te koppen, maar de op dat moment terechte gelijkmaker bleef uit. Zo eindigde het duel in een belangrijke zege voor TAVV.

Matchwinnaar Keijzer vond het een heerlijk duel: ,,De inzet van de ploeg was geweldig. Dit zijn belangrijke punten. Als we deze lijn door te kunnen trekken komt het hopelijk nog goed. We weten dat we moeite hebben met scoren, maar we krijgen ook weinig treffers tegen.” Volgende week kan TAVV in en tegen Oudewater laten zien dat deze overwinning geen eendagsvlieg was. ASC bezet nu de gedeelde achtste plek, maar op doelsaldo staat het tiende op de ranglijst.

TAVV-ASC 1-0. 30. Keijzer 1-0.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Van Wijk, Keijzer, Van der Voorn, Boddeke, Van Smoorenburg, Van der Neut, El Mariami, Van der Hout, Vogel.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Van Bergen, Schouten, Van Zandwijk, Iliopoulos, Meijer, Jasperse, De Bruin, Van Rooyen, Schellingerhout.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read