donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS moet diep gaan om te overleven

DoCoS moet diep gaan om te overleven

-

Nacompetitie- DoCoS heeft de eerste horde genomen in de lange weg die moet leiden tot lijfsbehoud. De Leidse ploeg had een verlenging nodig om het Vlaardingse DVO’32 er onder te krijgen (2-1). Komende zaterdag wacht andermaal een opponent uit Vlaardingen, te weten Victoria’04. Duidelijk mag zijn dat de formatie van Edwin Vurens dan anders voor de dag zal moeten komen.

De start van de thuisploeg was veelbelovend en hoopvol. Al na een minuut schoof Milan Flippo de bal voorlangs en dezelfde speler schoot op doelman Ian Slagboom na een voorzet van Sjors Hermsen en een handig overstapje van Chris van Empel. Daarna zag de gastheer nog twee treffers terecht afgekeurd worden na buitenspel.

Aan de overzijde had Mitchel van Abswoude aanvankelijk weinig te doen, maar dat veranderde met wat speldenprikken via de handige Floris Keizerwaard. Na een defensieve flater kwam DoCoS zelfs op achterstand via de genoemde speler. En met wat meer precisie had de buitenspeler ook de 0-2 kunnen binnenwerken, maar dit keer verdween zijn inzet over het Leidse doel.

Na de stroperige eerste helft zette DoCoS aan in de wetenschap dat degradatie al boven het sportpark hing. Mohammed Gasamma dacht de 1-1 op het scorebord te brengen, amper twee minuten na de pauze, maar zijn poging werd nog ternauwernood van de doellijn afgehaald. Vurens bracht vervolgens Mark de Vink om nog meer aanvallende impulsen aan het spel toe te brengen. Corner na corner volgde, maar de achterstand bleef nog in tact.

Na een uur was het toch raak voor de roodbroeken. Er werd afgevlagd voor buitenspel, maar opeens mocht DoCoS een vrije trap nemen vanaf het middenveld. Er leek voordeel te zijn gegeven in die situatie, maar er werd alsnog anders besloten. Mitchel Klein spoedde er op links vandoor en zijn ragfijne voorzet werd op waarde geschat door Sjors Hermsen: 1-1.

DVO’32 leek rijp om nu onder de voet te worden gelopen, mar het spelniveau van DoCoS zakte andermaal ver weg. De slordigheden werden aan elkaar vastgeplakt en van overtuigende combinaties was zelden sprake. Kenneth Maaskant probeerde het nog twee keer via een vrije trap, maar zonder succes. De centrale verdediger had daarvoor nog redding gebracht op de doellijn en dus was de zege helemaal niet zo zeker voor de tweedeklasser.

In de noodzakelijk geworden verlenging kreeg Calvin Barkmeijer een vrije schietkans, maar de middenvelder mikte recht in de handen van Van Abswoude. Tegen het einde van de eerste verlenging mocht Maaskant het nog eens proberen via een vrije trap, dit keer op meer afstand van het doel. De derde keer werd scheepsrecht en Slagboom had het nakijken. In het slotstuk konden beide teams nog een treffer maken, maar het bleef bij 2-1.

DoCoS kwam dus met de hakken over de sloot door en daar gaat het om. Richting zaterdag heeft de ploeg de zekerheid dat er drie spelers terugkeren van een schorsing en dat is een prettige wetenschap. Zeker met het gegeven dat Victoria’04 achttien punten meer vergaarde in 3D dan DVO’32. Opmerkelijk nog is dat vier sterkhouders van DVO’32 juist volgend seizoen zullen uitkomen bij de volgende tegenstander van DoCoS.

Al met al een niet bijster sterk optreden van DoCoS tegen een al evenmin imponerende tegenstander, die ook nog eens uitkwam met diverse invallers uit lagere elftallen. Op dit moment maakt het echter allemaal niet uit hoe de volgende ronde wordt bereikt. Vurens en zijn manschappen willen overleven en de eerste klap is een daalder waard.

DoCoS- DVO’32 2-1 n.v. (0-1). 40. Keizerwaaard 0-1, 60. Hermsen 1-1, 105. Maaskant 2-1.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Disseveld, Klein, Groen, Gassama, Flippo, Guijt, Van Empel, Hermsen.

Note redactie: later vandaag volgt nog een samenvatting.

Interviewtje via DoCoS met de matchwinnaar:

https://twitter.com/i/status/1663646020218044420

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read