woensdag, april 24, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS richt zich eindelijk op

DoCoS richt zich eindelijk op

-

Tweede klasse D (zaterdag)- De honger van DoCoS naar een vierde overwinning in dit seizoen was groot, zeker nadat 2023 vorige week werd geopend met een thuisnederlaag tegen FC Oudewater. Ook RVC’33 kon de punten onderin goed gebruiken, maar eindelijk liep het weer eens goed af voor de ploeg van Edwin Vurens. In Reeuwijk werd met 1-4 gewonnen waardoor een nacompetitieplek voor het moment weer meer in zicht is. Met Legmeervogels en Kagia staan er tegenstanders voor de deur waarin DoCoS moet gaan bewijzen dat dit geen toevalstreffer was.

Centrale verdediger Iljas Amine over de gewonnen ontmoeting tegen RVC. ,,Een terechte overwinning, die we ook zeker nodig hadden. Wij hadden het beste van het spel en zij hanteerden vooral de lange bal. We hadden nog wat recht te zetten van de thuiswedstrijd die we onnodig verloren. Ik denk dat we nu goed stonden en dat de 0-1 niet uit de lucht kwam vallen. Dat was wel een lekkere goal, want diverse spelers waren er bij betrokken in deze aanval. ‘Appie’ (doelman Mitchel van Abswoude) vond het hoofd met een uittrap van Chris van Empel, die Martijn Guijt op de flink aan het werk zette. Hij gaf af op Sipan Khalid en die bezorgde de bal bij Tycho Groen, die netjes afrondde.”

DoCoS kreeg daarna een grote kans met Khalid, maar ook RVC deelde enkele speldenprikken uit volgens de verdediger. De 0-1 bleef tot aan de rust in tact en zo moest de formatie van Edwin Vurens de kleine voorsprong verdedigen.

,,Een minuut of tien na rust trapte onze doelman weer uit en de bal kwam uit tussen hun twee centrale verdedigers. Khalid was attenter en wilde de bal over de doelman tillen, maar daar werd hands gemaakt en dat leverde een rode kaart op. Uit de resterende vrije trap maakte Kenneth Maaskant er 0-2 van en vanaf dat moment hadden we de controle in handen.”

Heel goed werd er niet gevoetbald volgens Amine, maar er was vooral sprake van vechtvoetbal. Het ging DoCoS niet om de schoonheidsprijs, maar de score werd nog wel wat aangenamer. De ingevallen Tycho Douwes had een assist in huis, die door Khalid kiezelhard in het kruis werd gekopt. ,,Daarna maakte ik een foutje waar de 1-3 uitkwam en zij leken een beetje geloof terug te krijgen, maar na de 1-4 was het over en uit met RVC. Sjors Hermsen stak Khalid weg en zijn voorzet werd tot doelpunt gepromoveerd door Van Empel. Er werd nog afgetrapt, maar het fluitje voor het eindsignaal volgde snel. Deze overwinning kunnen we goed gebruiken en we moeten nu deze lijn doortrekken om weg te komen uit de gevarenzone.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Maaskant, Amine, Van Voorthuijzen, Flippo, Guijt, Klein, Gashi, Groen, Khalid, Van Empel.

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl