vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSEdwin Vurens: ,,Spirit bij DoCoS is prima, nu vasthouden"

Edwin Vurens: ,,Spirit bij DoCoS is prima, nu vasthouden”

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Na amper twintig minuten leidde DoCoS verrassend maar niet tegen de verhouding in met 0-2 bij koploper FC Aalsmeer. Even voor rust werd het 1-2, maar bepalend was een beslissing van de leidsman even na de pauze. Waar een speler van de thuisploeg goed weg kwam, zag Danny Disseveld een fractie later wel een rode kaart en daarmee werd het verloop van het treffen behoorlijk bepaald. De ploeg van Ted Verdonkschot scoorde nog drie keer en zo moest de terugtocht plaatsvinden met lege handen voor de Leidenaren. Een wedstrijdverslag werd al geplaatst (zie de bijlage), maar onze redactie sprak ook met Edwin Vurens, de trainer van het verliezende team.

,,Een bijzondere middag die heel mooi begon voor ons, maar eindigde in mineur. In de eerste dertig minuten heeft de ploeg het perfect gedaan en daar heb ik met heel veel plezier naar gekeken. Een werkelijk schitterende goal van Sipan Khalid zette de 0-1 op het scorebord en daarna werd goed stoorwerk voorin beloond met de 0-2. Een knullig eigen doelpunt, maar voor ons was daar uiteraard niets mis mee. We hadden ook zomaar de 0-3 kunnen maken, maar ik moet ook stellen dat zij twee grote kansen kregen. FC Aalsmeer had oprecht veel moeite met onze speelwijze en dat voelde voor DoCoS goed aan.”

Kort voor de pauze viel de aansluitingstreffer en DoCoS wist tijdens de onderbreking dat het daarna vol aan de bak moest om een resultaat uit het vuur te kunnen slepen. Vurens: ,,FC Aalsmeer ging anders spelen en duidelijk werd hoe veel kwaliteit zij aan boord hebben. Daar valt ook niet over te twisten. Echter, ging het al snel fout voor ons door een dwaling. Er werd een forse overtreding gemaakt op Sjors Hermsen en iedereen zag dat we minimaal en vrije trap verdienden. Dat hoorden wij ook na afloop van iedereen en alles met een voorkeur voor de thuisploeg. De scheidsrechter liet doorspelen en in de volgende actie maakte Danny Disselveld een pittige tackle. Dat valt niet te ontkennen. Echter, had er gewoon moeten worden gefloten dan was dit moment niet gekomen. Danny kreeg rood en opeens stonden we met tien man. De frustratie bij mijn spelers was te begrijpen en dat zag ik ook na afloop terug. Dit was een bepalend moment. Ik zeg niet dat wij met elf tegen elf op zeker een positief resultaat zouden hebben behaald, maar dit was wel heel zuur en het had anders kunnen lopen. We kregen zelfs met tien man ook nog een goede kans. Voor het overige profiteerde FC Aalsmeer van het mannetje meer.”

De Stompwijker was teleurgesteld over de beslissing en het uiteindelijke resultaat, maar was in dezelfde adem ook heel positief over DoCoS. ,,We speelden met de juiste agressie en positieve instelling. Ook om doelpunten te maken en dat tegen de beste ploeg van deze klasse. Het is mooi dat we er tegen hen ook twee hebben gemaakt en voor hetzelfde geld was dit genoeg geweest voor een beloning. Jammer dat de scheidsrechter onze middag heeft beïnvloed, maar ik ben wel erg tevreden over de spirit die mijn ploeg kon opbrengen. Die hebben we ook nodig in het restant van de competitie om ons veilig te spelen. Ik gok dat we nog vier potten moeten winnen en dan nog zijn we misschien afhankelijk van anderen. Als we dit evenwel op de mat kunnen leggen dan zie ik de komende tijd met vertrouwen tegemoet. Hopelijk gaat het ook wat meer mee zitten met blessures. Nu vielen Michael van Voorthuijzen en Qendrim Gashi bijvoorbeeld weer uit, terwijl wij Dylan Victory  Ilias Amine en Chris van Empel al misten. Door al deze absenties heeft Tycho Groen in deze wedstrijd alleen al op vijf (!) verschillende posities moeten staan. Gelukkig deden de vervangers het wel prima en iedereen is zich ervan doordrongen wat er nodig is om weg te komen van deze plek. We zitten dan ook zeker niet in zak en as na deze toch wel zure nederlaag.”

 

Rode kaart nekt DoCoS in Aalsmeer

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read