zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseDoCoS‘Mister 15 juni’ gaat slapeloze nachten tegemoet

‘Mister 15 juni’ gaat slapeloze nachten tegemoet

-

Vrijwel elke week levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met specifieke aandacht voor een speler van een regioclub. Zo ook deze week. Voor onze volgers die het interview nog niet lazen en/of interesse hebben hierbij het resultaat van het onderhoud met Michael van Voorthuijzen van tweedeklasser DoCoS.

Op iets meer dan twee derde deel van de competitie is het nog altijd bloedstollend spannend in de tweede klasse D. FC Aalsmeer is los gekomen van de rest van het deelnemersveld en lijkt de aanstaande kampioen te worden. Dat is de ploeg van Ted Verdonkschot ook zo ongeveer verplicht gezien de mogelijkheden van de club en de van kwaliteit uitpuilende selectie. Drie clubs (Legmeervogels, TAVV en RVC’33) trachten rechtstreekse degradatie nog te ontlopen, maar moeten al wel ernstig vrezen. Voor het overige lijken de andere clubs aan elkaar gewaagd en is de kloof tussen nummer twee Alphia en nummer elf Kagia slechts acht punten. Geen van deze clubs heeft geen zorgen als het gaat om mogelijk nacompetitievoetbal. DoCoS behoort ook tot die groep en staat momenteel negende. Positieverbetering is dus nodig om de dans te ontspringen.

Sterkhouder en routinier Michael van Voorthuijzen heeft zoiets ‘krankzinnigs’ nog nooit meegemaakt. ,,Tot twee speelronden terug stonden we op maar zes punten van de koploper. Natuurlijk zullen de verschillen de komende tijd meer zichtbaar worden, maar de clubs liggen ontzettend dicht bij elkaar qua kwaliteit. DoCoS kent een heel wisselvallig seizoen, maar dat geldt voor alle clubs eigenlijk wel. FC Aalsmeer draaide lange tijd stroef en zij hebben toch echt nog steeds dezelfde spelers.”

Komende zaterdag reist de ploeg van Edwin Vurens af naar sportpark Hornmeer. ,,Het is duidelijk dat zij de favoriet zijn, maar we zijn op voorhand niet kansloos. Met een score van 0-1 thuis waren we dat ook niet. Wij zullen er alle energie moeten inpompen. Daar begint het wat mij betreft altijd mee. Helaas hebben we dit seizoen al meerdere keren verzaakt en dan kom je automatisch in de problemen. Laatst wonnen we echter vier op rij en werkten we snoeihard voor elkaar. Toen zag je meteen wat er mogelijk was. Vaak komt beter of goed voetbal dan ook vanzelf.”

Aan de 37-jarige dit seizoen doorgaans centrale verdediger ligt het niet. De sleet zit er nog steeds niet op en verzaken komt niet voor in zijn woordenboek. ,,Dat zit in mijn karakter. Het begint bij arbeid leveren en je moet jezelf niet hoeven verwijten dat je er te weinig aan gedaan hebt. Zo heb ik altijd geleverd. In de jeugd, in mijn eerste periode in DoCoS 1 op zondag, in de vijf jaar GHC  en nu alweer in mijn zevende of achtste seizoen sinds ik besloot terug te keren bij DoCoS.”

Van Voorrthuijzen, mede-eigenaar van schoonmaakbedrijf Leids Ontsmet en Aan de Haven Haute Friture in Leiden, wordt door de staf van zijn club ‘Mister 15 juni’ genoemd. Refererend aan de datum dat de overschrijvingstermijn eindigt of dat spelers besluiten al dan niet door te gaan. ,,Haha, dat klopt. In de laatste jaren nam ik vaak laat pas een beslissing. Dat had dan te maken met hoe ik me fysiek voelde. Ondertussen zijn we sinds vier maanden trotse ouders geworden en ik heb het druk met werkzaamheden. Het ballen op zaterdag vind ik nog steeds fantastisch, maar de trainingsavonden vallen me wel zwaarder. Onze trainer, Edwin Vurens, heeft mij wel gevraagd of ik in deze maand een beslissing wil nemen over de toekomst. Die snap ik ook wel, want de club moet ook verder. Ik (lees: het thuisfront, HK) ben er nog niet uit. Een uitermate lastig besluit en ik ga dan ook nog slapeloze nachten hebben omdat de tijd dringt om uitsluitsel te geven aan de club.”

‘Kleine rakker’ zoals zijn oud-trainer Dennis Olman de in de Leidse Stevenshof woonachtige speler hem noemde, meent dat DoCoS zich veilig gaat spelen. ,,Dat zijn we aan onze stand verplicht. De club heeft ambitie voor de komende jaren en daar geloof ik ook wel in, maar dan moeten we wel in de tweede klasse blijven spelen. Dat moet zeker haalbaar zijn als we binnenkort ook weer eens compleet zijn.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read