HomeDerde klasseDoCoSRode kaart nekt DoCoS in Aalsmeer

Rode kaart nekt DoCoS in Aalsmeer

-

Tweede klasse D (zaterdag)- DoCoS heeft de uitwedstrijd bij koploper FC Aalsmeer met 4-2 verloren. DoCoS, dat na een kwart wedstrijd met 0-2 leidde, ging strijdend ten onder. Cruciaal was de 52eminuut van de wedstrijd toen de scheidsrechter een zware overtreding tegen Sjors Hermsen niet bestrafte en de aansluitende stevige sliding van Danny Disseveld van de rode kaart voorzag.

DoCoS begon in Aalsmeer met de stevige wind mee en toonde zich in de eerste helft de ploeg die meer voor de overwinning leek te voetballen dan de koploper. De eerste grote kans was weliswaar voor de thuisclub (Mike Dam) maar de eerste doelpunten waren voor DoCoS. Eerst scoorde Sipan Khalid op bijzonder fraaie wijze – de Leidse topscorer nam de bal op de pantoffel en schoot de bal keihard hoog in het doel – en ruim een minuut later stichtte Kahlid en Guijt zoveel druk dat de Aalsmeerse verdediger Steyn Bol de bal in eigen doel schopte: 0-2.

Aansluitingstreffer

DoCoS moest logischerwijs daarna terug, want zo’n achterstand kon de koploper niet accepteren. DoCoS bleef echter goed in de wedstrijd, verdedigde verstandig, zocht de aanval waar het kon en kreeg ook nieuwe mogelijkheden, maar langzaam maar zeker combineerde de thuisclub zich naar de betere kansen. Vlak voor rust leidde dat tot een prima aanval over links waarna Axel Wendt, ex-Noordwijk, met een kopbal de aansluitingstreffer maakte: 1-2.

Rode kaart

DoCoS stond een zware tweede helft te wachten en werd van meet af aan onder druk gezet.  Cruciaal werd de 52e minuut. Sjors Hermsen werd op het middenveld fors onderuit gehaald, de scheidsrechter floot niet, de bal kwam bij een Aalsmeerse speler die op zijn beurt door een stevige sliding van Danny Disseveld onderuit ging. Rood besliste de scheidsrechter voor Disseveld die als invaller in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte aanvoerder Michael van Voorthuijzen. De eerste overtreding tegen Hermsen, die voor de ogen van de scheidsrechter plaatsvond, liet hij onbestraft.

Tien tegen elf

DoCoS liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Met tien man, en met een stevige stormwind tegen probeerde DoCoS tegen het kwalitatief sterke Aalsmeer, dat ook nog eens over een mannetje meer beschikte, stand te houden. Helaas ging dat niet lang goed. Nog geen vijf minuten later was het al gelijk. Dan maar hopen op een puntje, maar amper tien minuten later stond de thuisclub op een comfortabele voorsprong, vooral dankzij Axel Wendt. De koploper onderstreepte daarmee het kwaliteitsverschil, had zonder de rode kaart het kwaliteitsverschil ook kunnen verzilveren, maar voor DoCoS dat dapper bleef strijden voor een goed resultaat waren de druiven door de gang van zaken in de genoemde minuut zuur.

Tiende plek

DoCoS zakte door de nederlaag bij koploper Aalsmeer en de winst van Kagia bij TAVV naar de tiende plaats. De achterstand op de veilige achtste plaats (9, 10 en 11 is aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud met 24 teams voor 2 plaatsen, plek 12, 13 en 14 is direct degraderen) is gegroeid van twee vier punten omdat Foreholte bij Alphia won. De nieuwe nummer acht is EMM ’21 dat met 0-1 verloor van FC Oudewater. De afstand tot plek twaalf, die direct degraderen betekent, bleef vijf punten omdat nummer twaalf Legmeervogels met 1-0 verloor bij DONK.

Nummer twee

DoCoS ontvangt zaterdag de nieuwe nummer twee RCL. De Leiderdorpers wonnen in speelronde 19 met 3-1 van hekkensluiter RVC ’33 uit Reeuwijk en gingen over Alphia heen dat met 0-2 verloor van Foreholte. Koploper Aalsmeer heeft zes punten voorsprong op RCL en DONK.

FC Aalsmeer – DoCoS 4-2 (1-2). 17. Khalid 0-1, 19. Bol (eigen doelpunt) 0-2, 40. Wendt 1-2,, 59. Eijken 2-2, 77. Wendt 3-2, 78. Eijken 4-2.

Opstelling: Van Abswoude, Klein, Maaskant, Van Voorthuizen (27. Disseveld), Hermsen, T. Douwes, Gashi (84. Hoogbruin), Groen, Khalid, Guijt, Van Wieringen (73.Gassama).

Bron: DoCoS

Beelden: met dank aan de beide clubs!

note redactie: onze verslaggever ving bot bij spelers voor een analyse, later komt trainer Edwin Vurens nog aan het woord!