donderdag, maart 28, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 de gelukkigste in de steekderby

EMM’21 de gelukkigste in de steekderby

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Met de kleinst mogelijke score stapte de ploeg van trainer Koen van der Vlugt na de  zege op rivaal Foreholte juichend van het veld. Met de drie punten wipte de fusieclub over de ploeg van trainer Mario Koswal heen naar plek vier op de ranglijst waardoor het nog enigszins mag hopen op nacompetitievoetbal. Voor pakweg drie honderd toeschouwers maakten EMM’21 en Foreholte op de zonnige zaterdagmiddag er een stevig, maar sportief duel van.

Foreholte, in de openingsfase de beter voetballende ploeg met vooral de sterke spelende spits Sam Lemmers, maakte het het sterke defensieve collectief van de gastheren knap lastig. Bij de eerste aanval van EMM’21 leek Zico Vermeer verrassend de 1-0 binnen te schieten, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Het was echter een waarschuwing voor Foreholte. Daarvoor waren de mannen van Koswal al dreigend voor EMM’21 doelman Jari van Veen verschenen, die een kopbal van Joost Jansze rakelings naast het doel zag gaan, gevolgd door een solo van Thom Steendam wiens schot geblokt werd. EMM’21, leunend op een hechte achterhoede, kwam beter in de wedstrijd, maar had de handen vol aan de sterk acterende Lemmers. Met de brilstand werd de rust ingegaan.

Na rust verliep de wedstrijd vrijwel gelijk aan het eerste bedrijf. Foreholte was wat sterker en had meer balbezit dan de thuisploeg, maar kreeg vroeg in de tweede helft een treffer om de oren van Damian Hoogenboom. De speler van EMM’21 passeerde met een boogbal doelman Piet Meeuwissen: 1-0.

De ploeg van Koswal moest in de achtervolging en deed dat onder andere via Steendam die uit een moeilijke hoek naast schoot. Met twee verse wissels een kwartier voor tijd trachtten de gasten de gelijkmaker te forceren, maar de al eerder geroemde verdediging van de ploeg van Van der Vlugt gaf geen krimp. Foreholte klopte met nog twee verse krachten in de eindfase nadrukkelijk op de deur, maar openen was een ander verhaal. De ploeg mocht met nog vijftien minuten op de klok niet eens mopperen dat de 2-0 niet op het scorebord verscheen. Uitstekend keeperswerk voorkwam een grotere achterstand.

De vrije trap in de slotfase voor de bezoekers leverde ook niet het gewenste resultaat op. In de extra tijd kreeg het stevige, maar sportieve duel een vervelende wending, wat tot uitsluiting van Sven van der Meer en Ton Arroyo leidde. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading begrijpelijk bij de formatie van Van der Vlugt.

Matchwinnaar Hoogenboom roemde vooral de eenheid van de ploeg: ,,In het begin van het seizoen moesten we wennen aan elkaar. De meer voetballende ploegen op de zaterdag passen beter bij ons. We doen alles voor elkaar. Ondanks de vele afwezigen staat het vooral verdedigend als een huis. Deze drie punten zijn een boost voor de overige wedstrijden. De overwinning is een goede stap naar behoud en wellicht meer. Een prima dag voor de fusieclub.”

EMM’21 neemt op dertien mei de handschoen op tegen runner-up DONK en Foreholte ontvangt het op de derde plaatst staande ESTO. Pittige partijen dus voor de streekgenoten.
EMM’21-Foreholte 1-0 (0-0).  52. Hoogenboom 1-0.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Van der Lem, Van der Meer, Hoogenboom, Van der Zwet, David Vermeer, Zico Vermeer, Hoogervorst, Huigsloot, Wesselman, Van der Geest.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Ligtvoet, Smits, Berg, Steendam, Lemmers, Spies, Voorn, Slobbe, Noordermeer, Jansze.