HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 in veilige haven ondanks late gelijkmaker van Alphia

EMM’21 in veilige haven ondanks late gelijkmaker van Alphia

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Op het zonovergoten Sportpark Alkemade Oost werd dit weekend een cruciale wedstrijd gespeeld tussen EMM’21 en Alphia. Beide ploegen hadden nog twee wedstrijden te spelen en waren niet veilig in deze grillige competitie waarbij maar liefst zes ploegen het risico liepen te degraderen.

Vooraf. Trainer Koen van der Vlugt en zijn collega’s leven al weken tussen hoop en vrees. ,,We hebben nog een punt nodig om veilig te zijn. Als we verliezen, zitten we weer volop in de gevarenzone en hangt alles af van de laatste wedstrijd. Echter, als we beide wedstrijden winnen, kunnen we, met een beetje geluk, in aanmerking komen voor nacompetitie en promotie.”

Na meer dan 95 minuten voetbal kan worden geconcludeerd dat EMM’21 zich, ondanks de late gelijkmaker van Alphia, heeft veiliggesteld. De Veners zullen echter met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijd, aangezien het gelijke spel de kans op promotie naar de eerste klasse nagenoeg onmogelijk heeft gemaakt.

Alphia domineerde in de openingsfase. Al in de tweede minuut dachten de Alphenaren op voorsprong te komen; een prima schot van Martijn Kok belandde op de paal waarna Ralph Zeilstra de bal simpel kon binnentikken. Het doelpunt werd echter vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Niet veel later pareerde keeper Bas Nugteren een prima inzet van Bryan de Bruijn. Ook de derde opgelegde kans was voor Alphia. Dit keer kwam de Veense sluitpost in een een-op-een duel met Ralph Zeilstra als winnaar uit de strijd.

Na een klein half uur voetballen werd EMM’21 voor het eerst gevaarlijk. Dit keer stond de Alphense sluitpost Boas Vet zijn mannetje. EMM’21 trok daarna het spel meer naar zich toe. Hierbij moet worden aangemerkt dat Alphia niet meer het vermogen had het spelniveau van de beginfase te halen en strooide met foute passes. Behoudens een flink aantal corners kon EMM’21 in de eerste helft weinig potten breken. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

Ook in de tweede helft begon Alphia sterk. Wederom stond het vizier van Zeilstra niet op scherp, waardoor wederom een kans verloren ging. Daarna nam EMM’21 andermaal de regie over. Ondanks het veldoverwicht werd EMM’21 niet echt gevaarlijk. Met ruim een kwartier te spelen drukte EMM’21 dan toch het veldoverwicht in een doelpunt uit. Na matig verdedigen aan Alphense zijde schoot Joey van der Geest keurig binnen (1-0).

De slotfase was hectisch. Alphia ging alles of niets spelen en EMM’21 deed er alles aan om het spel te ontregelen en de overwinning over de streep te trekken. Ondanks het optische veldoverwicht werd Alphia niet of nauwelijks gevaarlijk. In de omschakeling kreeg EMM’21 een aantal kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Luke Bakker had het vonnis kunnen voltrekken, maar zijn inzet werd door sluitpost Vet keurig onschadelijk gemaakt. De thuisploeg had de haven in zicht en dus een langer verblijf in de tweede klasse. Alphia bracht de bal nog één keer in het zestienmetergebied. Tot overmaat van ramp, voor iedereen die EMM’21 een warm hart toedroeg, kwam Alphia in de vijfde minuut van de blessuretijd op gelijke hoogte (1-1). Jordy Wentink was de gevierde man. Direct na de gelijkmaker floot de goed leidende scheidsrechter Mulder voor het einde van de wedstrijd.

EMM’21 heeft zich verzekerd van nog een jaar in de tweede klasse. Alphia daarentegen kan volgende week aan de bak. Ze moeten winnen van ESTO om in deze klasse te blijven. Bij een gelijkspel zijn ze afhankelijk van het resultaat tussen DoCoS en Kagia. Een nederlaag betekent dat de Alphenaren de nacompetitie om lijfsbehoud in gaan.

EMM’21 – Alphia  1-1 (0-0). 73. Van der Geest 1-0, 90.+5 Wentink 1-1.

Basisopstelling EMM’21:Nugteren, Huigsloot, Hoogervorst, Van der Lem, Van der Meer, Nino Wesselman, David Vermeer, Van der Geest, Hoogenboom, Z. Vermeer, Nadal Wesselman

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, D. Buijnink, Duurham, Oliviera, Egberts, Fennich,  Zeilstra, Kok, De Bruin, Bek.