zaterdag, april 20, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Ook EMM’21 moet na nederlaag bij DONK nog aan de bak

Ook EMM’21 moet na nederlaag bij DONK nog aan de bak

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Door de verzwaarde degradatieregeling in de tweede klasse, pas vanaf plek acht ben je als club verzekerd van, minimaal, handhaving op dat niveau, is met nog twee competitieronden op het programma, zelfs het als vierde (!) geklasseerde ESTO nog niet zeker van een verlengd verblijf in de tweede klasse. EMM’21, nr. 5 op de ranglijst, had afgelopen zaterdag de kans om zich bij het sterke DONK definitief in veilige haven te schieten, maar de ploeg van vertrekkend trainer Koen van der Vlugt keerde met lege handen terug uit Gouda (2-0). Komende zaterdag krijgen de Veners een nieuwe kans op directe handhaving, want bij thuiswinst tegen Alphia heeft de fusieclub een reden voor een klein feestje.

EMM’21 kreeg in de warming-up al een domper te incasseren, want vaste doelman Jari van Veen moest met een blessure afhaken. Omdat ook centrale verdediger en aanvoerder Sven van der Meer vanwege een schorsing niet beschikbaar was, moest Van der Vlugt  vooraf even puzzelen om zijn defensie op orde te krijgen.

EMM’21-middenvelder Nino Wesselman sprak na afloop van een verdiende nederlaag voor zijn ploeg in de kaasstad. Wesselman:,,Vooral in de eerste helft was het van onze kant ondermaats en kregen we nauwelijks kansen. We kwamen stonden bij rust met 1-0 achter en we mochten Bas Nugteren, invaller-doelman voor Van Veen, danken dat de score toen al niet hoger was uitgevallen. Na rust speelden we wat beter en kregen we via Damian Hoogenboom, na een goede steekpass van Nadal Wesselman, de kans op de 1-1, maar helaas ging die bal er niet in. Vijf minuten later kregen we een penalty tegen, wat de 2-0 betekende. Daarmee was de wedstrijd wel beslist .We hebben verloren van een goede tegenstander. Ik denk dat DONK samen met FC Aalsmeer dit seizoen de sterkste ploegen van onze klasse zijn, ze staan niet voor niets bovenaan, aldus Wesselman tot besluit.

DONK- EMM’21 2-0 (1-0) 6. Van Houten 1-0, 60. Borsboom 2-0.

Basisopstelling EMM’21:Nugteren, Huigsloot, Hoogervorst, Van der Lem, Koek, Nino Wesselman, D. Vermeer, Van der Geest, Hoogenboom, Z.Vermeer, Nadal Wesselman