HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 sluit prima seizoen af met een gelijkspel tegen kampioen FC Aalsmeer

EMM’21 sluit prima seizoen af met een gelijkspel tegen kampioen FC Aalsmeer

-

Tweede klasse D (zaterdag)- In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde EMM’21 uit bij kampioen FC Aalsmeer. Er was nog een geringe kans voor de ploeg uit Roelofarendsveen om een nacompetitieplek voor promotie te bemachtigen. Zover kwam het niet, bovenal omdat Alphia won. Het werd 0-0 en dat mag edoch als een prima resultaat beschouwd worden.

Luc van der Lem, centraal achterin spelend en dit seizoen een rots in de branding, over de laatste wedstrijd van het seizoen: ,,Als we nog wat wilden dan moest er hoe dan ook gewonnen worden. Achteraf zouden we dan wel zien wat er op de andere velden was gebeurd. Het eerste deel van de wedstrijd was voor onze opponent. Ze speelden veel diepe hoge ballen over onze verdediging heen, iets waar we onze handen vol aan hadden. Daarna kwamen we wat beter in ons spel en creëerden we nog twee kleine kansen tot aan de rust.”

Tijdens de onderbreking hoorden we dat Alphia achter stond. Dit was een opkikker voor ons moraal en begon er wat in de groep te leven. De tweede helft verdedigden we beter en gaven niet veel kansen weg. FC Aalsmeer leek het wel te geloven, wij daarentegen hoopten op een snelle uitbraak. Een minuut of twintig voor tijd kregen wij een corner die prima werd verlengd bij de eerste paal. Een verdediger van FC Aalsmeer haalde deze bal, met zijn arm van de doellijn. De scheidsrechter oordeelde anders en we kregen dus geen penalty. Na dit moment wisselde onze opponent een aantal spelers, waar ze zeker niet zwakker van werden. Er ontstond door deze wissels veel dreiging vanaf de zijkanten en we moesten alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te krijgen. Met wat kunst en vliegwerk hielden we de nul. Een 0-0 gelijkspel dus. We zijn zeker niet ontevreden, FC Aalsmeer is niet voor niets kampioen geworden.”

De verdediger met zijn terugblik op de voorbije competitie: ,,Uiteindelijk is het jammer dat we de nacompetitie niet in gaan. Dat was echt een toetje geweest. Aan de andere kant kunnen we tevreden terug kijken. We eindigen op de vierde stek, prima voor ons in het eerste jaar zaterdagvoetbal. We hebben een mindere periode gehad, maar na de wedstrijd in de Sportiff LAV Cup tegen Lisse O23, die we wonnen, kwam de ommekeer. Er werd daarna een goede reeks neergezet, waardoor we nu in de top vier eindigen. We hebben een jong team en kunnen nu aan de toekomst gaan bouwen. De groep heeft in ieder geval ambities genoeg. Eerst lekker van de vakantie genieten en dan op naar het volgende seizoen.”

De ploeg van Koen van der Vlugt kan in defensief opzicht zeker tevreden zijn. De fusieclub incasseerde de minste tegentreffers, eentje minder dan DONK en twee dan de ploeg van Ted Verdonkschot, die in de eerste klasse gaat uitkomen.