HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 laat dure punten liggen tegen FC Oudewater

EMM’21 laat dure punten liggen tegen FC Oudewater

-

Tweede klasse D (zaterdag)- EMM’21 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg uit Roelofarendsveen verloor met 0-1 van FC Oudewater en zakte door dit resultaat naar de achtste plaats van de ranglijst. De mannen van Koen van der Vlugt leken dit seizoen gevrijwaard te blijven van degradatieperikelen, maar door het thuisverlies nadert de fusieclub inmiddels toch de gevarenzone.

De ploegen speelden op sportpark Alkemade Oost een typische zespuntenwedstrijd. EMM’21 stond voorafgaand aan het duel zesde en FC Oudewater vijfde. Beide ploegen staken veel energie in de openingsfase van de wedstrijd. Mede door het weinige ingrijpen van de scheidsrechter werd het een echte wedstrijd. Het waaide heel hard in Roelofarendsveen, maar de spelers leken zich daar weinig van aan te trekken.

De kansen kwamen dan ook voort via individuele acties vanaf de vleugels. Het tempo van het spel lag ondanks de wind met vlagen hoog en de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Door de explosiviteit van de spelers werden er volop kansen gecreëerd en lag de openingstreffer al een geruime tijd op de loer. Alleen viel het niet te voorspellen aan welke kant dit doelpunt zou vallen.

Richting de rust leek de energie van de wedstrijd een beetje weg te zakken, maar vlak voor de pauze kregen beide ploegen nog  een grote kans. Toch bleef de brilstand op het scorebord en konden de teams elkaar nog niet op dusdanige fouten betrappen waardoor de score zou worden geopend.

FC Oudewater kwam wel beter uit de kleedkamer en wist binnen een minuut het net al te vinden, maar deze aanval werd afgevlagd door de grensrechter. Toch liet de openingstreffer in de tweede helft niet lang op zich wachten. De bezoekers kwamen na tien minuten spelen via een doelpunt uit een corner van Sebastiaan Evers op voorsprong. Evers krulde de bal richting doel, waarna het leder op miraculeuze wijze in de EMM’21-kruising verdween (0-1).

De thuisploeg die zag dat Job Mooren vlak voor tijd zijn twee gele kaart, dus rood, moest incasseren, probeerde door het inbrengen van drie verse krachten en een opportunistische speelstijl de score weer gelijk te trekken, maar FC Oudewater hield stand.

EMM’21-verdediger Sven van der Meer had na afloop niet een verklaring voor de tegenvallende prestatie van zijn ploeg. Van der Meer: ,,De omstandigheden waren vandaag moeilijk. Een zwaar veld, veel wind en hoge ballen die uitwaaiden. We gaven in het eerste kwartier na rust te veel standaardsituaties weg en dan weet je dat die altijd kan vallen. De degradatiestreep komt nu steeds dichterbij. Het staat heel dicht bij elkaar en nederlagen zoals vandaag kunnen beslissend zijn in deze competitie”, aldus de realistische aanvoerder tot besluit.

EMM’21 – FC Oudewater 0-1 (0-0) 55. Evers 0-1.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Van der Meer, Romero Fuster, Wesselman, Van der Zwet, Vermeer, Hoogenboom, Hoogervorst, Huigsloot, Mooren, Van der Geest.

Basisopstelling FC Oudewater: Meuleman, Van den Ijssel, Noordman, Van der Zwart, Van der Neut, Evers, Griffioen, Van Zuijlen, La Lau, Janmaat, Venhof.