vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte boekt eerste belangrijke uitoverwinning in dit seizoen

Foreholte boekt eerste belangrijke uitoverwinning in dit seizoen

-

Tweede klasse D (zaterdag)- De meeste clubs hadden er twee rustige zaterdagen zonder officiële wedstrijden op zitten na gisteren. Zo niet Foreholte dat vorige week pas na strafschoppen capituleerde tegen het twee klassen hoger spelende Westlandia voor de districtsbeker. Dit weekend stond daarnaast de inhaalwedstrijd tegen FC Oudewater op het programma, dat bij winst de koppositie zou overnemen. Foreholte voorkwam dat en boekte een verdiende overwinning 1-3. Het was tevens de eerste driepunter in een uitbeurt voor de equipe van Mario Koswal.

Na een aarzelend begin kwamen de bezoekers door een toegekende penalty op voorsprong, nadat Rick Brabander alleen door een overtreding af te stoppen was. Sven Veenstra schoot vervolgens beheerst het openingsdoelpunt binnen. Dit doelpunt gaf vertrouwen en de ploeg van Koswal speelde energiek en werd steeds gevaarlijker, vooral door linksbuiten Brabander: ,,Ik was mijn tegenstander vaak de baas, soms ook met een beetje geluk. Ik kreeg voor rust nog twee goede kansen en daar had ik er zeker één van moeten maken. Dat we uit nog niet hadden gewonnen zit toch nog een beetje in het achterhoofd en als je dan je kansen niet afmaakt is dat zeker frustrerend. Ik kreeg ze niet alleen, misschien was Joost Jansze er nog het dichtste bij, maar de keeper kon er nog net een handje achter krijgen.” De gastheren kregen ook hun mogelijkheden, al lag daar vijfendertig minuten tussen, zowel na vijf minuten als in de veertigste minuut werden zij gevaarlijk.

Het talrijke publiek op het sfeervolle sportpark Markveld moest echt op tijd geweest zijn voor de tweede helft anders hebben zij de intikker van invaller Menno Venhof gemist (1-1). Foreholte bleef de beste mogelijkheden krijgen, al moest Piet Meeuwissen nog een keer met een snelle voetreactie redding brengen. Een kwartier voor tijd begon aanvoerder Ivo Smits aan een solo, net buiten het strafschopgebied ging hij een combinatie aan en met een schitterend geplaatst schot bezorgde hij de Voorhoutse ploeg wederom de voorsprong.

Johan Derksen moet zich toch wel thuis gevoeld hebben bij het kritische publiek uit zijn oude woonplaats, al zorgden zij er wel voor dat de thuisploeg alles of niets ging spelen en leek de gelijkmaker toch nog te vallen. Eerst was er een scrimmage die wonderwel geen doelpunt opleverde en er werd ook nog een doelpunt wegens hands afgekeurd door de uitstekend leidende scheidsrechter Blaak.

Mede door de prima ingevallen Stan Spies had de Bollenstreekclub de wedstrijd al eerder moeten beslissen, want de ploeg van Alex Redel gaf veel ruimte weg. Pas na vijf minuten in de blessuretijd kon uitblinker Brabander de wedstrijd op slot gooien. ,,Eindelijk speelden we een aanval goed uit en kon ik in alle rust een hoek uitzoeken en de wedstrijd definitief op slot gooien. Nadat Spies inviel ben ik in de spits gaan spelen en dat ging prima, vorig jaar heb ik daar wel vaker gespeeld. Het is bevrijdend dat wij eindelijk een keer buitenshuis hebben gewonnen en zeker ook nog verdiend. Een hele belangrijke overwinning voor ons, want we nemen in ieder geval wat afstand van de directe degradatie plaatsen.”

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd wanneer DoCoS wordt bezocht. Koswal: ,,Met dit team en zijn mogelijkheden moeten we ook die pot winnend gaan afsluiten. Ik heb het idee dat we na volgende week weer klimmen op de ranglijst. Onszelf veilig spelen staat bovenaan en daarna gaan we zien wat er meer haalbaar is. Deze overwinning voelde ik aankomen en dat heb ik vooraf ook aangegeven.”

FC Oudewater-Foreholte 1-2 (0-1). 08. Veenstra 0-1, 46 . Venhof 1-1, 75. Smits 1-2, 90.+5 Brabander 1-3. Scheidsrechter: Blaak

Basisopstelling FC Oudewater: Meuleman, Van den IJssel, Noordman, Van der Zwart, Van der Neut, Wiltenburg, Rietveld, Griffioen, Van Zuijlen, S. La Lau, W. La Lau.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Ligtvoet, Smits, Berg, Steendam, Voorn, Slobbe, Veenstra, Brabander, Jansze.