donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte pakt periodetitel en jaagt op eerste klasse

Foreholte pakt periodetitel en jaagt op eerste klasse

-

Tweede Klasse D (zaterdag) – Op het zonnige sportpark Elsgeest heeft Foreholte de periodetitel tegen FC Oudewater gepakt. De sfeer zat er voor de wedstrijd al goed in met een kampioenenoptocht en een heuse vuurwerkshow. De ploeg uit Voorhout kan zich na deze 2-0 overwinning nu klaarmaken voor de nacompetitie om de eerste klasse te bereiken.

Foreholte begon de wedstrijd erg sterk door al vroeg, na een kleine tien minuten, te scoren. Joost Jansze speelde zijn man uit aan de rechterkant van het strafschopgebied en gaf bij de achterlijn de bal voor op Rick Brabander, die bij de eerste paal binnen kon tikken: 1-0. ,,Dat was een heerlijk begin. Voorafgaand aan de wedstrijd was ik een beetje bang dat iedereen heel gespannen was en ook zo zou spelen, maar door zo’n vroege goal heb ik hier eigenlijk niks van gemerkt. We hebben een heel jong team dus ik, met m’n 28 jaar, probeerde iedereen scherp te houden en de rust te bewaren door middel van coaching”,  aldus aanvoerder en sterkhouder Ivo Smits na afloop van de wedstrijd.

Na een kwartier spelen was de knallende opening van de wedstrijd voorbij en kreeg FC Oudewater steeds meer grip op de partij en wist ook al meerdere keren dreigend te worden. Aan beide kanten werden de zijkanten regelmatig gezocht die door de snelle buitenspelers goed ingevuld werden. Op deze manier kreeg de thuisploeg na ongeveer een halfuur spelen een corner. Deze hoge bal die over alles en iedereen heen ging, werd bij de tweede paal diagonaal ingeknikt door Boyd Slobbe die de voorsprong verdubbelde: 2-0.

FC Oudewater liet de koppen zeker nog niet hangen en kreeg voor de rust nog aan aantal mogelijkheden om de wedstrijd weer een stuk spannender te maken. De organisatie van Foreholte stond echter goed waardoor er geen grote uitgespeelde kansen kwamen voor de bezoekers. Na de rust was het weer FC Oudewater dat voor de aanval koos en fel de kleedkamer uit kwam.

Na driekwart wedstrijd verdween het tempo een beetje uit het spel. Beide ploegen legden veel energie op de mat en met het warme weer was de tank bij veel spelers leeg. Zo kwam er een aantal wissels die voor Foreholte de wedstrijd in het slot moesten gooien en voor de ploeg van Alex Redel was dit het slotoffensief om nog iets te forceren in de laatste minuten. De stand bleef echter onveranderd en de ploeg uit Voorhout won daarmee de wedstrijd.

,, In het begin was het nog heel erg zoeken, maar dat is niet gek met een nieuwe trainer. Naar mate het seizoen vorderde kregen we een vast team en dat vind ik persoonlijk heel belangrijk. Misschien hebben we niet altijd op elke plek de betere spelers, maar we zijn een hecht team en we weten van elkaar wat we doen. Het is gewoon een hele mooie club. Ik speel hier pas vier seizoenen, maar het voelt als veel langer. Het is gewoon uniek dat er in deze klasse bij Foreholte zoveel mensen zijn om ons aan te moedigen en dat doet ons goed”, aldus Smits die nog met z’n ploeg voor de eerste klasse gaat, maar al terugkijkt op een mooi seizoen.

Foreholte – FC Oudewater 2-0 (2-0). 7. Brabander 1-0, 27. Spies 2-0.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Ligtvoet, Smits, Brabander, Berg, Lemmers, Spies, Voorn, Slobbe, Jansze.

Basisopstelling FC Oudewater: Meulenman, Van den IJssel, Noordman, Van der Zwart, Van der Neut, Wiltenburg, Venhof, Rietveld, Griffioen, Van Zuijlen, Anbergen.