donderdag, maart 28, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte wint in matig duel van TAVV en stormt de top 3...

Foreholte wint in matig duel van TAVV en stormt de top 3 binnen

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Beide ploegen keken met een goed gevoel terug op de vorige speelronde. Foreholte verschafte zich wat lucht tot de onderste plaatsen en kon weer naar boven kijken na de knappe uitwinst in Leiderdorp en TAVV kreeg weer een sprankje hoop na de thuiswinst tegen DoCoS. Na de 1-0 winst van de rood-witten maakt de ploeg van Mario Koswal een reuzensprong van plaats 6 naar 3 en doet volop mee in de derde periode en de bezoekers kunnen alleen door een Houdini-act nog in de tweede klasse blijven.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, de thuisclub probeerde met verzorgd spel tot kansen te komen, maar de aanvallen stranden vaak in schoonheid. Het was typerend dat er pas na twintig minuten enige opwinding ontstond toen Donny van der Neut zijn snelheid benutte en vanaf de zestienmeterlijn kon aanleggen, maar helaas voor de blauw-witten kon Piet Meeuwissen er nog een hand tegen krijgen.

Tien minuten voor rust werd de ploeg van Koswal voor het eerst echt gevaarlijk en het was meteen raak: 1-0. De naar later bleek matchwinnaar Joost Jansze: ,,Ik kreeg de bal net buiten het strafschopgebied plotseling voor mijn voeten en bedacht me geen moment en raakte de bal lekker, de keeper kon er nog wel een handje tegen krijgen, maar de bal vloog in de kruising. Heerlijk om de enige treffer te maken en dan ook nog zo’n belangrijke pot. We nemen nu echt afstand van p/d-plaatsen en kunnen ons richten op de derde periode en een hoge topklassering. We speelden geen beste wedstrijd, al waren we voetballend wel beter, maar tot veel kansen leidde dit niet. Ik kreeg tien minuten voor tijd kramp in mijn kuit en moest me laten vervangen. Dit overkomt mij zelden, maar dat kan vandaag de pret niet drukken.” Het doelpunt kwam zo uit de lucht vallen dat het scorebord het wel welletjes vond en op 35.00 minuten bleef staan.

De tijd was na rust weer hersteld, maar de verhoudingen in het veld niet. De kansen bleven sporadisch. Tien minuten na rust werd Eric van der Hout gelanceerd door Dorus Boddeke, maar zijn schot ging over. Een kwartier na de pauze kwam Jansze goed door en bood Ton Arroyo een prima kans, maar ook hij schoot over.

Met nog minder dan tien minuten te spelen, brak de wedstrijd echt open. Eerst wilde de goed spelende aanvoerder Ivo Smits Marco van Basten kopiëren met een omhaal, alleen had hij niet in de gaten dat er voldoende ruimte was om de bal aan te nemen. De ingevallen Stan Spies stuitte op de ver uit zijn doel gekomen Rodney Pater en even later kwam Van der Neut in een bijna identieke situatie. ,,Ik zag opeens de keeper voor me en wilde hem omspelen, naar mijn idee kreeg hij hem tegen zijn hand, maar de prima scheids zag er niets in, jammer dan. We kwamen moeilijk tot kansen, maar we zijn wel blijven strijden tot het eind. Iedere wedstrijd komen er toch weer supporters mee en naar hen toe moeten we ook de resterende vier wedstrijden alles geven om met opgeheven hoofd de tweede klasse te verlaten. Het hele seizoen bivakkeren we al bij de onderste plaatsen en nu lijkt alle hoop verloren. Gelukkig zijn wij geen vereniging waar gelijk de paniek uitbreekt en dat spreekt mij erg aan.”

Na het eindsignaal werd de overwinning volop gevierd en deerde niemand meer bij de Voorhouters over het matige spel. Volgende week mogen ze hun opmars voortzetten bij de nummer vier EMM’21 en TAVV zal er ongetwijfeld alles aan doen om nummer twee DONK goed partij te bieden.

Foreholte-TAVV 1-0 (1-0). 35. Jansze 1-0. Scheidsrechter: Meuwese

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Smits, Ligtvoet, Van der Velde, Berg, Steendam, Slobbe, Roffelsen, Arroyo, Jansze, Brabander.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Otto, Van Broekhoven, Van der Neut, El Mariama, Konings, Keijzer, Boddeke, Van der Hout, Vogel.