HomeTweede klasseForeholteForeholte zet zegereeks door met verdiende overwinning op Alphia

Foreholte zet zegereeks door met verdiende overwinning op Alphia

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na de winterstop heeft Foreholte de smaak goed te pakken. Behoudens de zeperds uit bij Kagia en DoCoS bindt Foreholte elke tegenstanders aan de zegekar. Trainer Mario Koswal heeft hier wel een verklaring voor: ,,We spelen al heel wat weken in dezelfde samenstelling. Daar komt bij dat er een echte winnaarsmentaliteit in de groep zit waarbij we in thuiswedstrijden ook nog eens onvoorwaardelijk door onze fanatieke supporters worden gesteund. Als we echt iets willen, zullen we ook vandaag tegen Alphia moeten winnen”, aldus Koswal voorafgaand aan het treffen in Alphen aan den Rijn.

Ook dit weekend liet de ploeg uit Voorhout zien hoeveel kwaliteit er in de groep zit. Na negentig minuten voetbal kan worden geconcludeerd dat ook Alphia niet was opgewassen tegen de dadendrang van Foreholte. Hierdoor stapten de bezoekers met drie punten in de tas de bus in richting Voorhout.

De openingsfase was ondanks de striemende wind dwars over het veld veelbelovend. Alphia kwam goed uit de startblokken en dacht in de 8e minuut al op voorsprong te komen. Martijn Kok kopte de bal keurig binnen en liet doelman Piet Meeuwissen kansloos. Tot verbazing van veel supporters werd het doelpunt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Na deze waarschuwing zette Foreholte een tandje bij en kwam het beter in de wedstrijd. Het middenstuk van de eerste helft was vooral een strijd op het middenveld. Over en weer werden niet of nauwelijks kansen gecreëerd. Uit het niets kwam Foreholte op voorsprong. Sam Lemmers maakte dankbaar gebruik van wanorde in de Alphense verdediging en verzilverde de niet te missen kans eenvoudig(0-1). Niet lang daarna kreeg Lemmers een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Dit keer stond het vizier niet op scherp waardoor Foreholte met een marge van één aan de thee ging.

Foreholte kwam als beste uit de kleedkamer en werd tot twee maal toe gevaarlijk. Een schot van Rick Brabander werd eenvoudig door de Alphense keeper Boas Vet gepakt. Kort daarop was het wederom Vet die een vlot lopende Voorhoutse aanval onschadelijk maakte. Hierdoor bleef de marge slechts één en was er met nog een half uur te spelen van alles mogelijk.

Het is aan sluitpost Meeuwissen te danken dat Alphia niet op gelijke hoogte kwam. De inzet van Delano Bek werd op miraculeuze wijze door Meeuwissen gepareerd. Daarna was het wederom Alphia dat gevaar stichtte. Dit keer was het de paal die op een inzet van Martijn Kok de Voorhoutse sluitpost de helpende hand bood. Alphia bleef aanvallen en Foreholte wachtte geduldig op de omschakelmomenten die als gevolg van de Alphense aanvalsdrang ontstonden.

Uit één van deze omschakelmomenten besliste Foreholte de wedstrijd. Een vlijmscherpe counter over de linkerflank werd uiteindelijk door invaller Ton Arroyo binnen getikt (0-2). Met een marge van twee kwam de overwinning van Foreholte  niet meer in gevaar en kan na ruim negentig minuten voetballen geconcludeerd worden dat Foreholte de zaak goed op de rit heeft.

Met 29 punten uit 19 wedstrijden staat Foreholte op een zevende plek. Dankzij wederom drie punten heeft Foreholte de aansluiting met de middenmoot nu echt te pakken en staat het zelfs in de derde periode op een gedeelde eerste plek. Volgende week staat er wederom een krachtmeting op het programma. Dit keer komt koploper FC Aalsmeer op bezoek. Heel benieuwd of de mannen van Koswal, met steun in de rug van de fanatieke Voorhoutse supporters, andermaal kunnen stunten.

Alphia – Foreholte  0-2 (0-1). 35. Lemmers 0-1, 78. Arroyo 0-2.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Duurham, Egberts, Bek, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, Kok, De Bruin.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, van der Velde, Hogenhuis, Ligtvoet, Smits, Brabander, Berg, Steendam, Lemmers, Voorn, Jansze.