vrijdag, april 19, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVGeloof TAVV blijft aanwezig na derde zege van het seizoen

Geloof TAVV blijft aanwezig na derde zege van het seizoen

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Wanneer je op voorsprong komt, is dat vooral lekker als het in de laatste minuut is. Desnoods in de extra tijd. Yannick Otto meende ook dat TAVV recht had op de drie punten op bezoek bij Legmeervogels, maar het leek bij 2-2 te stokken. Donny van der Neut kroonde zich vlak voor tijd echter tot matchwinnaar en zo boekten de Ter Aarders de derde triomf van het seizoen. Gezien de uitslagen was die driepunter ook keihard nodig. De achterstand op Legmeervogels, de huidige nummer toen, bedraagt nog maar drie punten. Wel kwamen de blauw- witten een duel meer in actie.

Centrale verdediger Otto: ,,Lekker hoor zo’n overwinning in de slotfase. Gestolen was die echter niet. Volgens mij komt het niet zo vaak voor dat een staartploeg het spel mag maken en over het algemeen genomen bovenliggend is. Zij zakten vooral in en loerden op de uitbraak. Toch wel bijzonder want bij ons wonnen ze nog met 0-3.”

De thuisploeg kwam tegen de verhouding in op voorsprong. De beste intenties van TAVV ten spijt. ,,Dat doelpunt kwam voort uit een omschakelmoment. Bij de tweede paal werd er ingeknikt. Gelukkig scoorden we al snel de gelijkmaker. Dat was via een strafschop, die Chiel Konings nogal overtuigend binnen schoot. In de rust meenden we dat er meer te halen viel. Zo stapten we ook weer het veld in. We hebben de druk opgevoerd en gingen voor de 1-2. Andermaal kwamen we op achterstand, alweer uit de omschakeling. Ook nu stonden we meteen op. De ingevallen Yassine El Mariami had een goede actie in huis en vond Kevin van Wijk. Die gelijkmaker was volkomen terecht en zij kwamen in die fase ook nog eens met tien man te staan. We roken bloed en de 2-3 kwam er ook via Donny van der Neut na een uitstekend passje binnendoor van Ahmed Sharief. Natuurlijk was de ontlading groot. Wij geven het niet op en staan niet ver achter een ploeg of vijf. Dat heeft er wel anders uit gezien voor de winterstop.”

Basisopstelling TAVV : Pater, Broekhoven, Van de Voorn, Otto, Konings, Verwoerd, Looyesteijn, Boddeke, Van Wijk, Van der Hout, Van der Neut.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read