dinsdag, mei 30, 2023
HomeTweede klasseForeholteKrakerrrr van de Week: Kagia- Foreholte

Krakerrrr van de Week: Kagia- Foreholte

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de derby tussen Kagia en Foreholte in de tweede klasse D zaterdag. De clubs kenden een verschillende start van de competitie. De Voorhouters waren in deze fase, met name in thuiswedstrijden, vrij succesvol, maar de laatste vier competitiewedstrijden leverden slechts één punt op voor de rood-witten. Kagia kende juiste een lastige seizoensopening, maar vlak voor de winterstop lijkt de ommekeer bij de formatie van Hein Leliveld te hebben plaatsgevonden. LeidenAmateurvoetbal blikt samen met Melvin van der Meer (Kagia) en Piet Meeuwissen (Foreholte) alvast vooruit naar het komende treffen in Lisserbroek.

 

Melvin van der Meer kan gerust een kind van de club worden genoemd. Van der Meer startte als 6-jarig jongetje zijn voetballoopbaan bij de oranjehemden en sindsdien is de 21-jarige vleugelaanvaller zijn club trouw gebleven. De Lisserbroeker, werkzaam als zzp’er in de horeca en logistiek, kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft van zijn ploeg. ,,We zijn de competitie heel slecht begonnen, de eerste 7 wedstrijden leverden slechts 2 punten op. Het liep gewoon niet en op onze inzet was in deze periode eerlijk gezegd ook wel wat aan te merken. Ik denk dat de thuiswedstrijd tegen ESTO (de huidige koploper van de tweede klasse D, SN) voor ons het kantelpunt is geweest. We stonden na de eerste helft met 0-2 achter en er waren aardig wat onderlinge irritaties. We hebben elkaar toen in de kleedkamer flink de waarheid gezegd, wat ervoor zorgde dat we in de tweede helft weer als een team zijn gaan knokken voor een resultaat. Vlak voor tijd scoorden we de 2-2 en dat gelijke spel voelde aan als een overwinning. Een week later verloren we weliswaar nog bij ASC, maar daarna wonnen we de volgende drie competitiewedstrijden op rij.”

Vervolgend; ,,Ik ga ervan uit dat we tegen Foreholte opnieuw een zege gaan boeken en dan staan we er weer helemaal bij. Het trainingskamp in Calella heeft onze teamgeest verder versterkt en de 0-4 overwinning van afgelopen zaterdag bij RVC’33 bevestigde dat we op de goede weg zijn. We hebben trouwens tegen Foreholte, na de 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd, ook nog wat goed te maken tegen hen. We kregen de doelpunten daar wat ongelukkig tegen, terwijl we voetballend gezien echt niet de mindere waren. Bij ons is iedereen weer fit en beschikbaar. Onze doelstelling is om minimaal voor de achtste plaats (wat dit seizoen goed is voor rechtstreekse handhaving, SN) te gaan’’, aldus de optimistische Van der Meer.

Waar Van der Meer er vanuit mag gaan dat hij tegen Foreholte aan de aftrap verschijnt, is het voor de evenoude Piet Meeuwissen, bezig aan zijn tweede seizoen bij Foreholte 1, nog even spannend of ook hij zaterdag een basisplek krijgt. Meeuwissen verdedigde de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen het doel van de Voorhouters, maar daarna koos Foreholte-trainer Mario Koswal voor de meer ervaren Matthijs Guijt onder de lat. In de laatste competitiewedstrijd tegen ASC stond Meeuwissen echter weer in het Foreholte-doel en de doelman hoopt dat er in Lisserbroek een vervolg komt op zijn optreden van afgelopen zaterdag.

Meeuwissen:,,Het zou mooi zijn om weer als basisspeler te starten, temeer omdat er bij Kagia heel wat jongens voetballen waarmee ik heb samengespeeld in de jeugd van FC Lisse. Michael de Bruijn, Nick Diels, Rowan Hoeke, Jasper Koot, Micha Schoone en Robin van der Zwet zaten toen bij mij in team, zo’n beetje half Kagia 1 dus. Ik heb nog steeds regelmatig contact met die jongens en het zou toch speciaal om ze nu als tegenstanders te ontmoeten. We kunnen een overwinning goed gebruiken, want de laatste competitiewedstrijden viel het inderdaad wat tegen. Ik denk dat de mindere resultaten aan het eind van het kalenderjaar ook te maken hadden met  de afwezigheid van onze trainer Mario Koswal. Gelukkig is hij nu weer terug op het trainingsveld en ik verwacht dat dit ook een positief effect op onze resultaten in de tweede seizoenshelft zal hebben. Het is nu aan mij om me te bewijzen. Matthijs Guijt heeft het ook prima gedaan maar uiteindelijk is het aan de trainer om een keuze te maken, ik kan niet meer dan mijn best doen. Ik verwacht dat er bij Kagia ook veel  Foreholte-publiek langs de kant zal staan, de afstand Voorhout – Lisserbroek is op de fiets goed te doen. Ik ben trouwens erg blij dat Boet Ligtvoet en Ivo Smits er na een schorsing  zaterdag weer bij kunnen zijn, want zij voegen toch iets extra’s toe aan ons team. Ik denk dat  het in Lisserbroek  een mooi potje gaat worden tussen twee teams, die vol voor de zege zullen gaan’’, aldus de student Tuinbouw & Agribussines tot besluit.

 

 

Must Read