zaterdag, april 20, 2024
HomeTweede klasseForeholteOngekende passie en energie bij Kagia versus Foreholte

Ongekende passie en energie bij Kagia versus Foreholte

-

Tweede klasse D (zaterdag)- De ware fijnproever van verfijnd en verzorgd voetbal kwam niet aan zijn trekken bij de derby tussen Kagia en Foreholte. Toch konden alle aanwezigen hun hart ophalen aan een heerlijke pot voetbal waarin passie en energie de boventoon voerden. Uiteindelijk kwam de lach uit bij de aanhangers van de thuisploeg en het chagrijn viel de Voorhoutse volgelingen ten deel.

Foreholte kende een beduidend betere eerste seizoenshelft en kwam vooral thuis vaak sterk voor de dag. Toch zakte de ploeg van Mario Koswal beetje bij beetje weg en ze zagen Kagia de laatste weken steeds verder inlopen. Na de onderlinge confrontatie (1-0) is de ploeg uit Lisserbroek zelfs boven de roodwitten terug te vinden op de ranglijst.

De tweede klasse blijft dol en dwaas en voor de zogeheten voetbalkenners valt niet te voorspellen hoe het er straks voor staat bij de eindafrekening. Vooralsnog steken er geen ploegen bovenuit en elk team is te kloppen. Het winnen van enkele wedstrijden op rij is tot nu toe niet frequent gelukt voor een van de veertien clubs. Na deze speeldag is FC Oudewater de meest constante, dat is knap en verrassend te noemen, maar niemand zal geld inzetten op de nieuwe nummer 1. Hoewel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Zo moest Kagia lang wachten op een eerste overwinning en werd de club al regelmatig gezien als een zekere degradant. De laatste vier wedstrijden werden echter in winst omgezet, dus al een unicum in deze klasse, en vanuit het niets doet de ploeg van Hein Leliveld mee in de strijd om de tweede periodetitel. In die periode hapert Foreholte juist aan alle kanten. Toch kon iedereen zien dat de gasten het betere van het spel hadden en vaak het balbezit hadden. Maar de 1-0 score viel dus even zo goed uit in het voordeel van Kagia.

Dat de ploeg van Koswal en Patrick Roukema de bal vaak in het bezit had, kon niet anders dan te maken hebben met de vroege voorsprong voor de thuisploeg. Robin van der Zwet zette bij een terugspeelbal doelman Piet Meeuwissen onder druk en de sluitpost nam even teveel tijd om uit te verdedigen. De bal kwam tegen het aanstormende lichaam van de middenvelder aan en tot de verbazing van velen was het zomaar 1-0.

Het bleek de opmaat naar een achterover ‘leunend’ Kagia en dat beviel de ploeg uitstekend. Temeer omdat er maar weinig kansen werden weggegeven. Eigenlijk kwam Foreholte maar tot twee levensgrote kansen. Sam Lemmers leek kort na de achterstand de 1-1 te maken, maar Aron Wijsman keerde zijn inzet waarbij hij achteraf aangaf dat dit meer toeval was. Kort voor tijd dook Sen Veenstra op voor de neus van Wijsman en de gelijkmaker leek alsnog te vallen. De doelman redde zijn team echter bekwaam en zo beet Foreholte in het stof.

Al met al was dit niet de wedstrijd van de kansen en zeker niet van voetbal om van te likkebaarden, maar de verslaggever van dienst (en vele anderen) had (den) zich alsnog kostelijk vermaakt vanwege de energie hoeveelheid energie die in dit duel gepompt was. Het duel viel nimmer stil en deed denken aan veel duels die in Engeland zo op de mat worden gelegd. Ondanks de belangen bleef het onderlinge respect overeind staan en waren de contacten in en buiten het veld hartverwarmend.

Kagia heeft de magere start van de competitie dus een uitstekend vervolg gegeven en staat er inmiddels heel anders voor dan voor de wintermaanden het geval was. Foreholte heeft daarentegen ernstig behoefte aan goals en een winstpartij om zo ook weer de lift omhoog te kunnen nemen. Niets lijkt in elk geval uit te sluiten te zijn in deze krankzinnige (en leuke) tweede klasse.

Kagia- Foreholte 1-0 (1-0). 3. Van der Zwet 1-0.

Kagia: Wijsman, Imanse (56. Schoone) , Verdegaal, Modderman, Malhi, Van der Zwet, Lamboo (56. Van der Schinkel), De Graaf, De Bruijn, Hoeke (78. Van der Vlugt), Van der Meer.

Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Hogenhuis (78. Slobbe), Ligtvoet (81. Smits), Roffelsen (46. Steendam), Voorn, Lemmers, Berg, Spies (46. Jansze), Arroyo (46. Veenstra), Brabander.

Beluister hier nog een aantal interviews. Allereerst met Robin van der Zwet en Sam Lemmers en vervolgens nam Theo Leliveld ook nog de microfoon in de hand om Aron Wijsman en Mario Koswal te ondervragen.

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read