zaterdag, april 20, 2024
HomeTweede klasseRCLJelmer Vijlbrief derde aanwinst voor RCL

Jelmer Vijlbrief derde aanwinst voor RCL

-

RCL heeft de wens nog een prijs te pakken in het lopende seizoen. De ploeg van Hein van Heek staat momenteel derde en het kan werkelijk nog alle kanten op. Net als veel andere verenigingen is de technische staf ook al volop bezig met het komende seizoen. Deze week werd bekend dat Ilias Assaban (Bauw Zwart) en Milan Flippo (DoCoS) de gelederen komen versterken. Daar kan een derde naam aan worden toegevoegd. Net als Flippo keert ook Jelmer Vijlbrief (VVSB) terug op vertrouwd terrein. De 31- jarige speler heeft enorme trek om zich nog eenmaal te gaan inzetten voor de Racing Club.

,,Ik ben daar begonnen toen ik een jaar of vijf was en ik heb in diverse jeugdteams gespeeld. Daarna kwamen Sparta en drie jaar UVS op mijn pad. Vervolgens keerde ik terug en ik maakte mijn debuut op mijn achttiende jaar. Ik heb er echt een geweldige tijd gehad, maar greep de kans en zag de uitdaging bij VVSB. Ook daar heb ik geen moment spijt van gehad en bij de club uit Noordwijkerhout heb ik heel veel meegemaakt en wellicht kan ik daar afsluiten met een kampioenschap. De nacompetitie hebben we al bereikt. Daarna zal ik mij aansluiten bij RCL en ik heb nog genoeg ambitie om met de club stappen te maken.”

 

RCL leverde Vijlbrief vriendschappen op en de linksback geeft aan dat hij in prima teams speelde destijds. ,,We promoveerden van de tweede klasse naar de eerste klasse en daarin werden we in het eerste jaar zesde. Ik speelde met onder meer Thom Wijnalda, Tim van Luxemburg, William van Vliet, Matthijs de Vreede en Michel Bloemheuvel. Van de ouderen heb ik veel geleerd en ik hoop straks dat ik die rol kan vervullen voor de nu jongere garde. Nog voordat ik bekend maakte dat ik zou stoppen bij VVSB was er al contact en na mijn definitieve beslissing is het snel gegaan met RCL. De plannen voor de toekomst zijn helder en zien er goed uit. De club wil hogerop en dat is niet onmogelijk gezien het huidige potentieel en de spelers die er bij komen.”

In de bijna elf jaar maakte Jelmer Vijlbrief van alles mee bij VVSB. De promotie naar het hoogste amateurniveau, degradatie naar de derde divisie en het ongekende bekeravontuur in het seizoen 2015/2016. ,,En nu doen we mee om de prijzen. Het is jammer dat we onlangs een zeker lijkende voorsprong verspeelden tegen ADO’20. In de laatste tel maakten ze 3-3. Dat gaf even een mentale tik en de resultaten werden kortstondig minder. Nu staan we maar op twee punten van de koploper en ADO’20 is aan het wankelen. Een afscheid met een titel zou natuurlijk goud zijn, maar het kan anders ook nog via het toetje. Vorig seizoen had ik al mijn twijfels, maar ik wilde niet weggaan met degradatie. Nu draaien we een heerlijk seizoen en ik ga de club zeker ook missen. Alles is er perfect georganiseerd en het complex is onvoorstelbaar mooi geworden sinds de verbouwingen. Toch voelt het voor mij dat ik er bijna klaar ben. Ik word een dagje ouder en ik wilde voorkomen om daar bankspeler te worden. Zo is het goed en afgerond en ik heb altijd al een keer terug willen keren naar RCL.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read