vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 1 april

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 1 april

-

Legmeervogels – ASC

ASC begon het seizoen verrassend goed, maar de laatste periode is de formatie van Jesper Neuteboom wat gezakt op de ranglijst. Uit de laatste vijf wedstrijden werden slechts twee punten behaald en inmiddels zijn de rood-zwarten terug te vinden op de 11e plaats. Het is  dus voor ‘The Good Old’ de hoogste tijd voor een driepunter en wellicht gaat dit komende zaterdag in Uithoorn gebeuren. Komende opponent Legmeervogels, als 12e geklasseerd, heeft een achterstand van 5 punten op ASC. De thuisploeg, vorig seizoen nog uitkomend in de eerste klasse zondag is, misschien nog meer dan ASC, dus ook zeer gebaat bij een overwinning, want bij een Oegstgeeste zege lijkt een volgende degradatie voor de Vogels zo goed als onafwendbaar. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een 1-0 overwinning voor ASC. Diederik Bertels was destijds de gevierde man.

DoCoS- RCL

RCL is bezig aan een gestage opmars. De ploeg van Hein van Heek behaalde uit de laatste zes wedstrijden veertien punten en mag zich inmiddels de belangrijkste uitdager van koploper, en uitgesproken titelfavoriet, FC Aalsmeer noemen. De Leiderdorpers kenden afgelopen zaterdag een moeizame start tegen hekkensluiter RVC’33, maar uiteindelijk bleven de punten ‘gewoon’ in De Bloemerd. De rood-witten gaan dit weekend naar Leiden, waar DoCoS de tegenstander is. De Vurens-brigade leek bij FC Aalsmeer op weg naar een stuntje, maar uiteindelijk vertrokken de Morsbewoners toch met lege handen uit het bloemendorp. Door deze nederlaag zakte DoCoS naar de tiende plaats op de ranglijst. Het heentreffen tussen beide clubs eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Deze week volgt nog een nadere voorbeschouwing in de LAV podcast!

Foreholte  – FC Aalsmeer

Bij Foreholte lijken de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen, waardoor de Voorhouters klommen naar de zevende plaats op de ranglijst. De ploeg van Mario Koswal kan inmiddels met een schuin oog omhoog kijken, want het verschil met vice-koploper RCL is maar drie punten. De rood-witten zullen deze goede vorm komende zaterdag hard nodig hebben, want dan komt lijstaanvoerder FC Aalsmeer op bezoek. De Aalsmeerders wonnen haar laatste zeven wedstrijden op een rij en lijken, met nog zeven competitiewedstrijden te gaan en een voorsprong van zes punten op de directe achtervolgers, in een rechte lijn op het kampioenschap af te stevenen. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde in een 3-0 overwinning voor FC Aalsmeer.

Kagia – EMM’21

EMM’21 zakte na de 0-1 nederlaag tegen FC Oudewater naar de achtste plek van de ranglijst. Achtervolger Kagia naderde de fusieclub tot twee punten, maar EMM’21 heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed. Beide clubs treffen elkaar komende zaterdag in Lisserbroek. Voor EMM’21-oefenmeester Koen van der Vlugt wordt het sowieso een bijzondere ontmoeting, want de Sassenheimer is met ingang van het komende seizoen hoofdtrainer bij de oranjehemden. Kagia behaalde afgelopen zaterdag een nuttige 1-2 overwinning bij TAVV. Rens Lamboo toonde in deze wedstrijd opnieuw aan van grote waarde voor de Lisserbroekers te zijn, de middenvelder nam beide Kagia-treffers voor zijn rekening. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een ruime 4-1 overwinning voor EMM’21. Vooral Nadal Wesselman kijkt met plezier terug op die ontmoeting, want de Vener scoorde tweemaal.

Overige wedstrijden in deze klasse: RVC’33- TAVV (donderdagavond) FC Oudewater – ESTO, DONK – Alphia.

Hierbij nogmaals de voorbeschouwing op het treffen van TAVV:

RVC ’33 – TAVV

In Reeuwijk staat donderdag 30 maart (aanvang 20.30 uur), het vooruit gespeelde duel tussen de hekkensluiters RVC’33 en TAVV op het programma. Voor beide teams is, met nog zeven competitiewedstrijden op het programma, directe handhaving in de tweede klasse inmiddels een mission impossible geworden. Ook het veilig spelen via p/d-wedstrijden, de achterstand op nr. 11,ASC, is tien punten, zal voor beide clubs niet eenvoudig zijn, maar:‘It ain’t over till it’s over’. Om de allerlaatste strohalm te pakken móeten beide clubs dus vol voor de winst gaan, op voorhand dus een potje die het bezoeken meer dan de moeite waard lijkt te zijn. De thuisploeg kende nog een prima start van de competitie, de blauwhemden verzamelden in de eerste periode 13 punten. maar is sindsdien in een vrije val geraakt. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een 0-4 overwinning voor RVC’33.

Must Read