vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 18 maart

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 18 maart

-

FC Oudewater – TAVV

In een kansenrijk duel wonnen de Ter Aarders afgelopen weekend van ASC, ondanks de vele kansen en mogelijkheden werd het slechts 1-0 op sportpark Aardam-West. Ook dat zijn drie punten en geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen FC Oudewater. Het team van Alex Redel zit in een dip, het verloor de laatste vier wedstrijden en ging zaterdag met minimaal verschil ten onder tegen RCL. Zaterdag begint ook de nieuwe periode, kijken we naar de vorige twee dan zien we dat de ploeg van trainer Dennis Tijssen in de eerste slechts twee punten vergaarde met evenzoveel gescoorde doelpunten. In de tweede periode werden maar liefst twaalf punten behaald met ook twaalf gescoorde doelpunten. Zet die reeks zich zo voort dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren voor de blauw-witten, beetje dromen mag toch wel. Realiteit is dat men op een rechtstreekse degradatieplek staat dus punten zijn welkom.

Kagia-RCL

Een van de twee regionale wedstrijden in deze zeer spannende klasse. De ploeg uit Lisserbroek verloor afgelopen weekend van kampioenskandidaat FC Aalsmeer, geen schande gezien de kracht van de ploeg van Ted Verdonkschot. Er is inmiddels een gaatje naar de rechtstreekse degradatieplekken, en dat Kagia aan een goede serie bezig is blijkt wel uit het feit dat een gelijkspel in de laatste wedstrijd voldoende was geweest voor de tweede periodetitel. Tegenstander Racing Club Leiderdorp won afgelopen weekend in de blessuretijd van FC Oudewater, resulterend in de huidige plek vier op de ranglijst. Het team van Hein van Heek is stilletjes aan naar boven gekropen en kan het seizoen nog van meer kleur voorzien. De heenwedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Leiderdorpers, echter de oranjehemden blijken moeilijk te kloppen in eigen huis dus spanning vooraf is gegarandeerd.

Foreholte-SV DONK

Mario Koswal en de zijnen konden een driepunter bijschrijven, een 3-1 thuisoverwinning tegen directe concurrent Legmeervogels zorgt voor wat lucht en een stijging van maar liefst drie plekken. Het stond na een half uur al met 3-0 voor, de tegentreffer viel pas in blessuretijd. De huidige achtste positie geeft nog geen enkele zekerheid, zeker niet als het ambitieuze SV DONK op bezoek komt. De Goudse ploeg kent in spits Jeroen Borsboom (ex- Noordwijk en ARC) iemand die geslepen is en maar een kleine kans nodig heeft om doeltreffend te zijn. Het O23 team van de rood-witten verloor afgelopen dinsdagavond in het kader van de Sportiff LAV Cup vrij afgetekend van Valken’68, de volledige focus kan dus op de competitie. Als de gastheer nog wat constanter en stabieler wordt dan lijkt een langer verblijf in de tweede klasse snel een feit, sterker nog dan kan men wellicht nog een rol van betekenis gaan spelen voor een periodetitel.

DoCoS-Alphia

De Leidse ploeg kon de goede serie van 4 gewonnen wedstrijden op rij geen vervolg geven, in een fletse wedstrijd van de kant van de Morsbewoners werd er met 2-0 van SV DONK verloren. Te weinig beleving volgens Kenneth Maaskant en dat zal aanstaande zaterdag toch anders moeten als de winnaar van de eerste periode, Alphia, op bezoek komt. Zij wonnen eenvoudig van rode lantaarndrager RVC’33, de teller stokte bij drie. De heenwedstrijd zal nog bij menig fan van DoCoS, maar zeker ook nog bij trainer Edwin Vurens vers in het geheugen gegrift staan want rood-wit kreeg alle hoeken van het veld te zien en kwam er nog genadig af met de uiteindelijke 6-0 nederlaag. De wereld is er daarna voor de gastheer heel anders gaan uitzien, echter beleving en strijd is toch wel het minimale wat je mag verwachten. Als dit kan worden opgebracht dan kan het een zeer interessante wedstrijd worden.

ASC-EMM’21

De tweede regionale wedstrijd in deze klasse vindt plaats in Oegstgeest. Fusieclub EMM’21 gaat dan op bezoek bij Ajax Sport Combinatie. De ploeg uit Roelofarendsveen zag de wedstrijd tegen ESTO worden afgelast, daar waar de thuisploeg minimaal verloor bij TAVV. Beide ploegen kennen elkaar ook nog van de zondag, over het algemeen geen al te boeiende wedstrijden met uitslagen van 0-0 of 1-1. In de deze week opgenomen, en vrijdag via de site te beluisteren, podcast kwamen Jelle de Bruin namens ASC en Joey van der Geest namens EMM’21 aan het woord en zij typeerden elkaar als uitermate stug en moeilijk te bespelen. Een drietje op het welbekende formulier zal niet voor heel veel winst zorgen, feit is wel dat de ploeg van Jesper Neutenboom langzaam naar beneden zakt en nog op de tellen moet gaan passen. Het team van trainer Koen van der Vlugt is inmiddels denkelijk wel veilig en kan bij winst en met nog een wedstrijd te goed het podium betreden.

Overige wedstrijden : Legmeervogels-ESTO, RVC’33-FC Aalsmeer

Must Read