zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 11 maart

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 11 maart

-

FC Aalsmeer – Kagia

Kagia pakte tegen Alphia de winnende draad weer op. In eigen huis werd knap met 2-1 gewonnen van ‘het andere oranje’, waardoor de formatie van Hein Leliveld opklom naar de tiende plek van de ranglijst. Komende zaterdag kan Kagia beslag leggen op de tweede periodetitel, wanneer het minimaal gelijk speelt bij koploper Aalsmeer. De ploeg van Ted Verdonkschot (voormalig trainer van onder meer Rijnsburgse Boys), voorafgaande het seizoen getipt als dé titelfavoriet, kende een moeizaam begin van de competitie, maar is na de winterstop, net zoals Kagia trouwens, aardig op stoom gekomen. De laatste vier competitiewedstrijden werden met goed voetbal gewonnen en wanneer tegen Kagia de vijfde competitiezege op rij wordt geboekt, dan mag de thuisploeg zich de winnaar van de tweede periode noemen. Het heentreffen tussen beide clubs in Lisserbroek eindigde in een 2-2 gelijkspel.

RCL – FC Oudewater

RCL speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk bij ASC. De bezoekers eindigden, na de rode kaart voor Roy Weenink, het duel met tien spelers, maar ondanks deze numerieke minderheid zal in Leiderdorp toch het gevoel overheersen dat er meer in had gezeten. De ploeg van Hein van Heek zou bij winst op Sportpark Overveer naar de tweede plaats zijn opgeklommen, maar nu blijven de rood-witten steken op de zesde plek van de ranglijst. Komende tegenstander FC Oudewater, vorig seizoen gepromoveerd uit de derde klasse, was deze voetbaljaarging enige tijd lijstaanvoerder van de tweede klasse D, maar na drie nederlagen op rij is de formatie van Leiderdorper Alex Redel terug te vinden op de zevende plaats. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

TAVV – ASC

Met nog tien competitiewedstrijden te gaan begint voor TAVV de tijd te dringen. Rechtstreekse handhaving lijkt een utopie, de achterstand op een veilige plek is inmiddels opgelopen tot twaalf punten, maar verlenging van het tweedeklassersschap via de nacompetitie is voor de Ter Aarders nog steeds mogelijk. Om van deze vluchtroute gebruik te kunnen maken hebben de mannen van Dennis Tijssen dringend behoefte aan een goede serie en wellicht dat een resultaat tegen komende tegenstander ASC het begin is van de ommekeer. ASC maakt nog wel volop kans om zich rechtstreeks te handhaven, maar er is veel concurrentie voor de felbegeerde achtste plek. De rood-zwarten, vorig seizoen nog uitkomend in de tweede klasse zondag, doen het deze voetbaljaargang in ieder geval een stuk beter dan menigeen vooraf had gedacht en met 23 punten uit 16 wedstrijden staat de formatie van Jesper Neuteboom op de negende plaats. De eerste ontmoeting tussen ASC en TAVV eindigde in een 2-1 overwinning voor de Oegstgeestenaren.

DONK – DoCoS

DoCoS boekte afgelopen zaterdag tegen Foreholte haar vierde competitiezege op rij. Het spel van de Leidenaren is misschien nog niet altijd even denderend maar in tegenstelling tot voor de winterstop, lijken de kwartjes nu wel richting de Morsbewoners te rollen. Door deze opmars bezet de formatie van Edwin Vurens nu de achtste plaats op de ranglijst. Het Goudse DONK is de volgende beoogde prooi van de wit-roden. DONK won afgelopen zaterdag bij het in een vrije val geraakte RVC’33, de Reeuwijkers behaalden uit de laatste 8 competitiewedstrijden slechts 1 punt, en klommen door deze zege naar de vijfde plaats. DE eerste botsing tussen DoCoS en DONK eindigde in een 3-0 overwinning voor de Leidenaren.

EMM’21 – ESTO

EMM’21 kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij staartploeg Legmeervogels. De ploeg van Koen van der Vlugt speelde een groot deel van de wedstrijd tegen tien man en leek op weg naar een nederlaag, maar Joey van der Geest  zorgde ervoor dat zijn ploeg toch een puntje overhield aan het treffen. Door dit wat teleurstellende resultaat zijn de Veners overigens wel uitgeschakeld voor het winnen van de tweede periodetitel. Ondanks dit ‘slippertje’ doet de fusieclub nog volop mee voor de bovenste plekken en bij winst tegen komende opponent ESTO stijgen de rood-zwarten naar een top 3-klassering. Aan de heenwedstrijd bij  ESTO heeft EMM’21 trouwens goede herinneringen, in Bodegraven werd eerder dit seizoen met 0-1 gewonnen.

Foreholte  – Legmeervogels

Het seizoen van Foreholte blijft zich kenmerken door wisselvalligheid. Na twee overwinningen was er afgelopen zaterdag weer een nederlaag, dit keer was DoCoS  met 4-1 te sterk voor de ploeg van Mario Koswal. Door deze nederlaag blijft Foreholte in de onderste regionen van de tweede klasse D bungelen. De Voorhouters krijgen komen weekend bezoek van Legmeervogels. De Uitgeestse formatie staat vier punten achter op de gastheren, dus er kan gerust gesteld worden dat de bezoekers van deze wedstrijd getuige zullen zijn van een een heus zespuntenduel. Het heentreffen tussen beide clubs eindigde in een 3-0 overwinning voor Legmeervogels.

Overig in deze klasse: Alphia – RVC’33

1 REACTIE

  1. In de voorbeschouwing Foreholte tegen Legmeervogels staat dat Legmeervogels uit Uitgeest zou komen. Legmeervogels, een fusie tussen rksv VDO en de VV Uithoorn. komt echt uit UITHOORN

    De Voorhouters krijgen komen weekend bezoek van Legmeervogels. De Uitgeestse formatie staat vier punten achter op de gastheren, dus er kan gerust gesteld worden dat de

Reacties zijn gesloten.

Must Read