vrijdag, september 29, 2023
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 13 mei

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 13 mei

-

FC Aalsmeer- RCL

De thuisploeg ligt nog steeds op koers om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Wel liet de ploeg van Ted Verdonkschot in de voorbije speelronde twee punten liggen, hoewel Legmeervogels in dat duel dan wellicht tekort wordt gedaan gezien het vertoonde spel. De Fc pakte thuis al zesentwintig punten uit elf duels, terwijl RCL het uit niet overdreven goed doet met tot nu toe negen vergaarde punten. De Leiderdorpers boekten tegen Alphia een uiterste belangrijke zege om wat verder afstand te kunnen doen van plek negen. Het verschil met die positie, ofwel waar Alphia en ASC geparkeerd staan, bedraagt vier punten. Toch moet de ploeg van Hein van Heek op de tellen blijven passen en het verdient aanbeveling om nog ‘ergens’ drie punten te scoren. Tegen de koploper zou dat wellicht een stunt zijn, hoewel er eerde in de Bloemerd al wel werd gewonnen. Jake van Heusden scoorde destijds het eerste doelpunt en vlak voor tijd scoorde de net ingevallen Tjark Langezaal de 2-1. Overigens kampt RCL met enkele zware knieblessures. Daardoor zijn Tommy Sinteur en de gebroeders Roos, Thijs en Stijn, voorlopig niet meer in te zetten.

Alphia- TAVV

De Ter Aarders spelen nog slechts voor de eer want vorige week viel het doek definitief na de thuisnederlaag tegen DONK. De ploeg van Dennis Thijssen wil nog wel goed afsluiten en met opgeheven hoofd de tweede klasse verlaten. Alphia heeft het al een tijdje niet meer en met de huidige positie moet de eerste periodetitel worden afgestaan en zal het moeten gaan uitkomen in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Dat scenario wil de ploeg van Marcel Vondeling uiteraard voorkomen en daarom is een driepunter zaterdag welhaast een vereiste.

DoCoS- ASC

Voor beide ploegen staat er een hoop druk op dit duel. Door de stevige nederlaag tegen ESTO (5-1) zakte de ploeg van Edwin Vurens naar plaats twaalf en daardoor is de derde klasse nadrukkelijker in zicht gekomen. Natuurlijk, er is nog hoop want de nummer acht heeft vier punten meer en met nog drie ontmoetingen te gaan, kan het dus nog wel. Een nederlaag tegen ASC zou echter betekenen dat rechtstreekse handhaving wellicht al kansloos is. De formatie uit Oegstgeest won juist van RVC’33 en ging voorbij aan DoCoS en heeft iets betere papieren om bij de eerste acht te komen. Een nederlaag kan de roodzwarten evenwel weer in acuut degradatiegevaar doen belanden. De belangen zijn dus groot en een dijk van een wedstrijd zal het vast niet worden (ook gezien de grasmat). De mouwen zullen echter vast omhoog gaan of misschoen vooraf afgeknipt worden, want de tijd van verschuilen achter excuses of ‘dat komt nog wel goed’  zijn voorbij. Op 10 december lukte het de ploegen niet om het vijandelijke doel te vinden.

DONK- EMM’21

De ploeg uit Gouda is als nummer twee wel veilig. Een opvallende uitspraak na 23 wedstrijden, maar het geeft aan hoeveel punten er nodig zijn  om zeker te zijn van lijfsbehoud. Stiekem hoopt DONK dat er nog iets te halen valt als FC Aalsmeer stroom op de voeten krijgt. EMM’21 laat zich evenwel niet makkelijk kloppen en heeft zelfs de minst gepasseerde verdediging tot nu toe. Wel heeft de brigade van Koen van der Vlugt ‘puzzelproblemen’ achterin, want Sven van der Meer is geschorst, na een rode kaart tegen Foreholte, en Thomas Brug is andermaal geruime tijd uit de roulatie nadat de verdediger juist bijna terug kwam van lange tijd van afwezigheid (heel veel sterkte, Thomas!). EMM’21 geeft zelf aan dat het nog niet veilig is, maar dan moet het vanaf nu wel heel erg tegen gaan zitten en de Veners moeten in staat worden geacht om sowieso nog wel tot resultaten te komen. DONK doet ook nog mee in de strijd om de derde periodetitel. EMM’21 zou nog een prijs kunnen pakken als hoogst eindigende zonder periodetitel. Afijn, eerst maar eens zien wie er in dit duel boven komt drijven. In het heenduel kwam er met 1-1 geen winnaar.

Legmeervogels- Kagia

Kagia leek een grote stap te zetten naar lijfsbehoud, maar FC Oudewater kwam onlangs in het thuisduel alsnog op 2-2 uit. De Lisserbroekers zijn momenteel veilig, maar men meent dat er minimaal nog 1 zege behaald moet worden om het vege lijf te redden. Legmeervogels staat er hoe dan ook minder voor, maar komt bij winst wel tor op een punt van de ploeg van Hein Leliveld. Beide ploegen doen niet toevallig mee om de derde periodetitel met respectievelijk 13 en 12 punten. Een ook al boeiend duel om naar uit te kijken. Kagia bereikte deze week ook nog eens de finale van de Sportiff LAV Cup. Dat toetje smaakt nu al goed aan de Kikkerbeetstraat, maar het spreekt voor zich dat de oranjehemden allereerst zeker willen zijn van minimaal nog een seizoen tweede klasse. Kagia won in het laatste duel thuis met 1-0 in een fase dat het opeens wat beter ging. Daarvoor kwam het pas tot drie punten uit negen duels. Uit de laatste veertien botsingen werden liefst dertig punten gepakt.

Foreholte- ESTO

Alweer twee ploegen die nog niet geheel veilig zijn, maar met respectievelijk 35 en 37 punten heeft het er alle schijn van dat er komend seizoen wordt uitgekomen in dezelfde klasse. Tenzij er nog een eindsprint volgt van een van deze twee ploegen, want voor de laatste prijs gloort er ook nog wel hoop. In die zin boekte Foreholte een teleurstellend resultaat bij EMM’21. De manschappen van Mario Koswal doen het thuis nog altijd beduidend beter dan uit. Op eigen bodem werden er al 25 punten verzameld. De ploeg uit Bodegraven kwam op verplaatsing tot nu toe uit op veertien punten uit elf gespeelde wedstrijden. Foreholte heeft wat recht te zetten, want eerder keerden de roodwitten huiswaarts met een 1-0 nederlaag op zak. Bij winst kan de thuisploeg mogelijk oprukken naar de derde plaats.

Overig: RVC’33- FC Oudewater

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read