vrijdag, september 29, 2023
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 20 mei

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 20 mei

-

FC Oudewater-DoCoS

Na de ietwat beschamende 5-1 nederlaag tegen ESTO herpakte DoCoS zich tegen ASC met een duidelijke 4-0 zege. Dat betekent allerminst dat rood-wit nu uit de gevarenzone is. Nog steeds is rechtstreekse degradatie een reële optie. Werk aan de winkel dus voor de mannen van Edwin Vurens. Dat geldt in zekere zin ook voor FC Oudewater. De ploeg staat weliswaar zesde, maar dat betekent in deze klasse niet zoveel. De thuisploeg zal ook voor minimaal een punt gaan, maar liefst zouden ze de 0-1 zege eerder dit seizoen nog eens een keer herhalen. DoCoS heeft ambitieuze plannen en daar past de derde klasse niet bij. Met drie punten naar Leiden terugkeren is dan ook een must.

TAVV- FC Aalsmeer

De nummer een tegen de nummer laatst, waarbij de nummer een, Aalsmeer, hoogstwaarschijnlijk kampioen wordt. Ga er maar aan staan als TAVV. De bezoekers hebben de bloemen en champagne zonder twijfel al bij zich zaterdag. Dat TAVV zich willoos naar de slachtbank zal laten leiden is uitgesloten, het is de laatste wedstrijd op Sportpark Aardam West dit seizoen en de ploeg wil met opgeheven hoofd afscheid nemen van het thuispubliek. En wat is er leuker dan een aanstaande kampioen pootje te lichten?

Kagia-RVC’33

En toen stond Kagia weer met beide benen op de grond. Na een reeks prima resultaten werden de Lisserbroekers door directe concurrent Legmeervogels met 4-0 over de knie gelegd. Een ijskoude douche voor de optimisten die gedacht hadden dat Kagia zich wel even veilig zou spelen. De ideale opponent om wat zaken recht te zetten wacht zaterdag: RVC’33. Bij de degradant lijkt alle fut verdwenen. Dat moet een boost geven voor de thuisploeg om eens lekker uit te halen. Uit werd het al 0-4 en de Reeuwijkers hebben de meeste doelpunten tegen in de tweede klasse. Hoewel voorzichtigheid immer geboden is lijkt Kagia toch echt de huizenhoge favoriet.

EMM’21-Alphia

Vijfde staan op de ranglijst betekent normaal gesproken heerlijk uitbollen en zomeravondvoetbal spelen. Niet in de tweede klasse D dit jaar. In het meest ongunstige scenario moet EMM’21 nog aan de bak in de nacompetitie om degradatie te vermijden.  Onwaarschijnlijk doemdenken? Misschien, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de sport. De thuisploeg heeft aan een zege genoeg om zich definitief veilig te spelen, maar treft een tegenstander die ook graag drie punten aan het totaal zou toevoegen. Deze ploeg won eindelijk weer eens (van TAVV) na een uitermate teleurstellende reeks wedstrijden. Doelpunten maken blijft lastig tegen EMM’21. De brigade van trainer Koen van der Vlugt heeft nog steeds de minst gepasseerde defensie van de afdeling.

Legmeervogels-RCL

Lang voetbalde RCL goed mee met de aanstaande kampioen FC Aalsmeer afgelopen zaterdag, maar kreeg uiteindelijk toch met duidelijke cijfers klop: 5-1. Dit weekend zal de ploeg opnieuw vol aan de bak moeten als Legmeervogels de gastheer is. Een blik op de ranglijst leert dat de tegenstander uit Uithoorn tiende staat, dus waarom toch zorgen? Legmeervogels is bezig met een opmerkelijk goede serie en is volop bezig in de race om de derde periodetitel. Dat én het feit dat de Vogels ook nog niet gevrijwaard zijn van degradatiezorgen maakt het linke soep voor de Leiderdorpers. De equipe van Hein van Heek zal echt alles moeten geven voor een goed resultaat. In de Bloemerd bakte de Racing Club in het eerste duel weinig van: 0-2.

ASC-Foreholte

De spelers lieten trainer Jesper Neuteboom lelijk in de steek tegen DoCoS. Ongemotiveerd en lusteloos sjokten ze over het veld tot grote ergernis van Neuteboom. In de tweede helft ging het weliswaar beter, maar het was bij lange na niet genoeg. Voor Foreholte zit het seizoen er ook nog niet op. De ploeg staat derde, is nog in de race voor de derde en laatste periode en is al wel vrij van degradatiezorgen. De thuisclub staat momenteel twaalfde en dat zou direct afdalen naar de derde klasse betekenen. Dat zat voor het seizoen al in het achterhoofd, maar na een prima herfst leek degradatie ver weg. ASC zal moeten teruggrijpen naar de vorm en energie die toen bijna wekelijks op de mat werd gelegd om een goed resultaat te behalen zaterdag. Eerder kwam er met 2-2 geen winnaar.

Overig: ESTO-DONK

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read