dinsdag, april 16, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 21 januari

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 21 januari

-

TAVV-RCL

Zelfs de grootste doemdenker in Ter Aar had het seizoen van TAVV niet zo pover ingeschat als het tot nu toe verlopen is. Met slechts één gewonnen wedstrijd bungelt TAVV troosteloos onderaan de ranglijst. Er zijn weliswaar nog vijftien wedstrijden te gaan, maar de toestand kan niet anders dan precair genoemd worden. Er moet een totale ommekeer komen wil het niet een heel naar voorjaar worden voor de mannen van Dennis Tijssen. Voor opponent RCL was het een seizoen van de wisselvalligheid; zo leek een periodetitel binnen gesleept te worden en zo haalden de Leiderdorpers twee punten uit vier wedstrijden. In de laatste wedstrijd werd FC Aalsmeer nog verslagen zodat RCL het predicaat subtopper behield. Wordt er zaterdag verloren van TAVV, dan dreigt het een kleurloos seizoen te worden voor de roodwitten of zit er niets op dan een lange achtervolging in te zetten. De resultaten van TAVV kunnen mogelijk tot lichtzinnigheid leiden bij RCL, iets wat trainer Hein van Heek en zijn staf terdege zullen beseffen.

FC Oudewater-Foreholte

Voor Foreholte was het door drie verliespartijen op rij een vervelend slot van het eerste deel van het seizoen. De gevarenzone is inmiddels in zicht gekomen met dertien punten uit elf gespeelde duels. Het is dus tijd om weer eens de drie punten te pakken. In Oudewater treffen de Voorhouters echter een geduchte tegenstander; de ploeg van Alex Redel staat op een keurige derde plaats. Thuis is Oudewater nog ongeslagen, Foreholte wist uit nog niet te winnen. In het laatste treffen voor de feestdagen haalde de promovendus nog uit tegen RVC’33 (6-2). De sterren staan niet gunstig voor de bezoekers, die wellicht zullen tekenen voor een punt om zo weer kleur op de wangen te krijgen.

Kagia-DoCoS

Een knaller in de onderste regionen, anders kun je deze ontmoeting niet noemen. Kagia staat dertiende met negen punten, DoCoS twaalfde met elf punten. Eind van het seizoen zou dat voor beide clubs rechtstreekse degradatie beteken. Dat dit een schrikbeeld is voor zowel Kagia als DoCoS behoeft geen betoog. De thuisploeg beleefde een uiterst moeizaam tot de laatste twee wedstrijden die werden gewonnen. De overtuiging dat het moest gaan lukken was er tot dan toe wel, de punten vaak niet. Door de laatste zes punten hebben de Lisserbroekers in ieder geval het onderaan staande TAVV op vier punten gezet en is het gat met een veilige plek geslonken tot zeven punten. Dat geeft de burger moed zou men zeggen. Voor DoCoS liggen de kaarten anders. Uit de laatste drie wedstrijden werd maar een puntje gescoord en die bloedeloze 0-0 tegen ASC bood ook al weinig perspectief. Voor de roodwitten is het dus de hoogste tijd de rug te rechten en eindelijk eens goede resultaten te halen. Het is voor de Leidenaren te hopen dat alle geblesseerden weer inzetbaar zijn en dat trainer Edwin Vurens, die onlangs zijn contract verlengde, de boel weer op de rails kan zetten. Een pot met grote belangen dus.

EMM’21-FC Aalsmeer

Terwijl Nederland bijkans verdronk in een zondvloed van Bijbelse proporties bereidde de selectie van EMM’21 zich in Spaanse en zonnige oorden voor op het resterende deel van het seizoen. Het eerste deel kan niet anders dan tot tevredenheid stemmen: een vierde stek en de laatste drie wedstrijden ongeslagen. Bovendien mag EMM’21 best trots zijn op het feit dat de ploeg de minst gepasseerde defensie heeft. Middenmoter FC Aalsmeer heeft maar twee punten minder en is dus wel een directe concurrent. De thuisploeg zal graag drie punten bijschrijven zodat de aansluiting bij de (sub)top (minimaal voorlopig) gegarandeerd is. De ploegen in deze klasse staan zo dicht op elkaar, dat verlies de Veners flink kan laten duikelen. Aan de Spaanse kust werden alle drie de oefenwedstrijden gewonnen, dus de formatie van Ted Verdonkschot lijkt de borst nat te kunnen maken.

ASC-DONK

Het jaar 2022 is er een om trots op te zijn voor Jesper Neuteboom en zijn selectie. De tweede helft van het vorige seizoen was er een van een fantastische comeback en het debuut in de zaterdagklasse bleek onverwacht succesvol. Met achttien punten uit elf wedstrijden blijken de Oegstgeestenaren een tegenstander van formaat voor elke ploeg. Neuteboom blijft echter benadrukken dat er niet te vroeg hosanna geroepen mag worden. Niet verder kijken dan de volgende wedstrijd is zijn devies. In dit geval gaat het om Doelt Onversaagt Naar Kampioen. Dat zal het niet gaan worden voor DONK, maar de Goudse ploeg doet het zeker niet slecht en staat op de zevende plaats, een plek onder ASC dus. Ook qua doelpunten voor en tegen verschillen deze ploegen amper van elkaar. Het lijkt dus een open strijd te worden, waarbij een winnaar niet te voorspellen is.

Overige wedstrijden: ESTO-Alphia, Legmeervogels-RVC’33

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read