HomeDerde klasseROAC (zo)ROAC onderuit bij RODA ‘23 (3-1)

ROAC onderuit bij RODA ‘23 (3-1)

-

Tweede klasse B (zondag)- In Amstelveen moest ROAC vol aan de bak om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Rippers vertrokken echter met een 3-1 verlies huiswaarts en mochten van geluk spreken dat hun directe concurrenten KDO en Altior eveneens verloren.

De geblesseerde Freek Heemskerk vond het verlies duur, maar ook terecht. ,,Dat die gasten niet voor het kampioenschap spelen, verbaast mij. Hun enige manco is dat het een erg jonge ploeg is, die wellicht net de ervaring mist om door te drukken naar een podiumplek.”

Het eerste half uur had ROAC hun tegenstander nog wel enigszins in de tang. De ploeg van Bart Jansen kwam zelfs op een 0-1 voorsprong, na een benutte vrije trap van Thijs van Seggelen. Wel zat er nog een voet tussen van een RODA’23 speler. Maar voor de rust haalde de ploeg uit Amstelveen ROAC alweer in, met doelpunten van Ilias Ahamout en Milan Egberts. Ondanks de 2-1 achterstand begonnen de Rippers positief aan de tweede helft. Alleen zakte de moed snel weer in de schoenen. Er ontstonden wat kleine kansen voor ROAC maar de 3-1 was dichterbij, dan de gelijkmaker. Het duurde tot de laatste minuut in reguliere speeltijd, voordat Jeremy Giltay de wedstrijd besliste.

Wessel van der Poel was na afloop realistisch: ,,Rechtstreekse degradatie kunnen we denk ik nog wel voorkomen. Maar in de nacompetitie moet het toch echt gaan gebeuren. We moeten uit dit zwakke seizoen toch positieve energie halen om te overleven in de tweede klasse.”

RODA ’23 – ROAC 3-1 (2-1) 35. Van Seggelen 0-1. 40. Ahamout 1-1. 43. Egberts 2-1. 90. Giltay 3-1.