HomeDerde klasseROAC (zo)Geflatteerde nederlaag voor ROAC

Geflatteerde nederlaag voor ROAC

-

Tweede klasse B (zondag)- Iedereen kan het zich nog wel herinneren. Het was de eerste keer sinds Corona dat er weer een Sinterklaasoptocht was, een week voor het begin van het WK in Qatar en Louis van Gaal was toen nog in de veronderstelling dat ‘We can come an end’ met een middelmatig team. We praten over 13 november 2022 en het was tevens de laatste keer dat ROAC een thuiswedstrijd won. De thuisclub had de ban kunnen doorbreken tegen het hooggeplaatste ZSGOWMS, maar het zat de Rippers niet mee.

Het balbezit was in de beginfase zeker voor de Amsterdammers, maar de thuisclub was eigenlijk gevaarlijker. Het was eerst Thijs van Seggelen die zag dat zijn schot over de lat scheerde en ook Sam van der Geest kwam een teenlengte tekort om de openingstreffer op het scorebord te brengen.

Tien minuten voor rust stoof Matty van Benten het strafschopgebied in en hij kon alleen middels een overtreding worden gestuit. Het duurde even tot duidelijk werd wie hem uiteindelijk zou nemen. Het werd Kevin de Jong en zijn schot ging hoog over, het zoeken naar de bal is inmiddels gestaakt. Bij de penaltyserie in de bekerfinale zou hij trouwens geen slecht figuur hebben geslagen. Er ontstond een discussie of de keeper wel op zijn lijn stond, maar de verder uitstekend leidende scheidsrechter Gajadien bleef bij zijn beslissing. Vijf minuten voor de rust kwamen de bezoekers toch nog aan een onverdiende voorsprong, met een bekeken schot werd vanaf randje zestien de weer van zijn vakantie teruggekeerde Dammes van der Poel kansloos gelaten (0-1).

De paarshemden begonnen sterk aan de tweede helft. Na een flitsende aanval kwam van der Geest in prima schietpositie, maar de uitstekende sluitpost van de bezoekers redde fraai. Even later kon hij opnieuw redding brengen, alleen had Bart Hoogenboom de bal moeten afgeven aan Matty van Benten in plaats van zelf aan te leggen. Vooral de verre uitgooien van De Jong leverde toch wel enig gevaar op, zo kreeg Van der Geest uit een ingooi de bal plots voor zijn voeten, maar het was wederom de keeper die redding bracht. Hogenboom was ook nog dicht bij de gelijkmaker, maar ook hij miste de bal op een haar na.

Aanvoerder Mitchel Boere: ,,Het zat op beslissende momenten niet echt mee, we hebben kansen genoeg gehad en vooral in de eerste helft goed gespeeld. We hadden denk ik wel recht op een resultaat. Dit was een goed voetballende ploeg met balvaste spitsen, alleen hebben we weinig kansen weggegeven. Op het laatst gingen wij vol voor de overwinning en uit de ruimte die ontstond, zag je dat we tegen een topploeg speelde want dat werd direct afgestraft. We moeten nu zorgen dat we niet rechtstreeks gaan degraderen en drie ploegen onder ons houden. We hebben een marge van drie punten dus ik ben positief gestemd.’’

Volgende week is er een inhaalweekend en over twee weken gaat ROAC de strijd weer aan met de nummer vier RKSV RODA ’23.

ROAC-ZSGOWMS 0-3 (0-1). 41. Ibrahimi 0-1, 81. Farah 0-2, 89. Farah 0-3. Scheidsrechter: Gajadien

Basisopstelling ROAC: D. Van der Poel, Van der Meer, Boere, De Jomg, Van As, Koek, W. van der Poel, Van Benten, Van der Geest, Hogenboom, Van Seggelen.

Basisopstelling ZSGOWMS: Lakbila, Ait Haddou, Macnack, El Ghzaoui, Ibrahimi, Nelson, Mabrouk, Cil, Harrouni, Van de Pol, Dos Santos.