HomeDerde klasseROAC (zo)ROAC blijft alweer met lege handen achter

ROAC blijft alweer met lege handen achter

-

Tweede klasse (zondag)- ROAC blijft na de winterstop nog zonder overwinning. Al zag dat er met de rust nog niet naar uit dat dit scenario zich zou ontspinnen. Met een 1-0 voorsprong hadden de Rippers de eerste helft onder controle maar na rust draaide V.V. Hooglanderveen de stand om door vlak voor tijd met de winnende treffer toe te slaan. Dat Hooglanderveen hiermee wellicht teveel kreeg zal de club uit de gemeente Amersfoort niet deren.

Het eerste wapenfeitje was van Steef Wortman. Diep gestuurd door Thijs van Seggelen kon hij op weg naar het Hooglanderveense doel maar zijn schot miste, mogelijk door de lange sprint, de nodige kracht om doelman Thomas Peters te verontrusten. Hooglanderveen, dat speelde in een 5-4-1 formatie, trok zich voornamelijk terug en liet ROAC het spel maken en hoopte wat gevaar te stichten via de tegenstoot.

Het was dan ook ROAC dat na een kwartier de 1-0 op het scorebord bracht. Na een mooie actie over rechts van Djimmy Wagter was het een eenvoudig klusje voor Bart Hoogenboom om de lage voorzet over de lijn te werken. ROAC had de zaken defensief prima voor elkaar en kwam de eerste helft niet echt in gevaar op wat kleine mogelijkheidjes na. Doordat ook de Hooglanderveense defensie op de treffer na de boel potdicht hield, kreeg ROAC ook niet veel kansen om de score te verdubbelen.

De thee was nog maar net doorgeslikt of vlak na rust lag de gelijkmaker al in het doel. Hooglanderveen kreeg deze goal echter op een presenteerblaadje aangeboden door ROAC. Een te korte terugspeelbal kon door Rick Voortman opgepikt worden en achter doelman Dammes van der Poel geplaatst worden. Na de treffer ontstond er wel meer ruimte op het veld omdat beide ploegen de defensie stellingen wat verlieten en dat kwam de aantrekkelijkheid van de wedstrijd zeker ten goede.

De beste kansen waren voor ROAC. Allereerst een groot kans voor Wagter die de bal hoog overschoot. Een diepe bal van doelman Van der Poel, mede gedragen door de wind, zorgde ervoor dat invaller Koen van Klink op het doel af kon gaan. Zijn lob ging over de doelman heen maar helaas voor hem en iedereen uit Rijpwetering ging de bal via de bovenkant van de lat over. Verder noemenswaardig was een gevaarlijke vrije trap van Thijs van Seggelen die net aan over scheerde.

De wedstrijd leek uiteindelijk richting een gelijkspel af te stevenen maar een voorzet vanaf links belandde achter de verdediging en Marijn Dielen schoot de bal binnen voor Hooglanderveen. Na deze tegenslag dirigeerde trainer Bart Jansen verdediger Freek Heemskerk naar de spits maar dat mocht verder niet baten en zo bleef de 1-2 op het scorebord.

Met een serie van zes wedstrijden zonder zege ziet ROAC zichzelf met 17 punten samen met vier andere ploeg terug op de ranglijst. Doordat ROAC het beste doelsaldo heeft staan zij nog wel op een veilige 7e plek maar de marges zijn klein en plek 10 betekent aan het einde van de rit nacompetitie om lijfsbehoud. Het tij zal dus snel gekeerd moeten gaan worden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Sportclub Martinus. Geen eenvoudige klus maar de koploper is gezien de 2-0 nederlaag vandaag tegen nummer 13 Altior niet onaantastbaar.

Opstelling ROAC: D. van der Poel, Van Benten (46. Van der Meer), Boere, Van Veen (46. Van Klink), Heemskerk, Van der Geest, Van Seggelen, W. van der Poel (82. De Jong), Hogenboom, Wortman (86. Strijk), Wagter (82. Helvensteyn).

Fotoreportage en nababbel volgen!

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..