donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseEMM'21'Vesting EMM'21' blijft weer overeind

‘Vesting EMM’21’ blijft weer overeind

-

Tweede Klasse D (zaterdag)- Dat een wedstrijd zonder doelpunten spannend en onderhoudend kan zijn werd zaterdag, ondanks de mistige omstandigheden, door de thuisclub en het bezoekende FC Aalsmeer bevestigd. Het doelpuntloze duel, vooral na rust een soort van schimmenspel, verdiende geen verliezer of een winnaar. Voor beide ploegen was het creëren van grote kansen een te lastige opgave.

De door velen getipte titelkandidaat FC Aalsmeer was vooral voor rust de betere en gemakkelijker voetballende ploeg, maar kreeg ondanks de snelle en handige flankspelers, tegen de goed georganiseerde defensie van de gastheren alleen wat mogelijkheden en kleine kansjes. De grootste kans op de 1-0 kwam halverwege eerste helft van de thuisclub. Stijnn Rietbroek verscheen na een fraaie assist van Joey van der Geest vrij voor de Aalsmeerder doelman. De aanvaller schoot, wellicht wat te gehaast, in de grijpgrage handen van de sluitpost.

De bezoekers kregen door een kopkans en wat schoten op de veste van doelman Jari van Veen wat kansjes. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog een mogelijkheid op de openingstreffer, maar de aanvaller stuitte op de solide keepende Van Veen.

De tweede helft was een kopie van de eerste vijfenveertig minuten. Het technisch beter spelende FC Aalsmeer, vaak met de lange bal spelend op de stropdas van de aanvallers, maakte het de thuisploeg wel wat lastiger. Dankzij een voorbeeldige inzet en strijdlust hield EMM’21 stand en kregen de gasten weinig of geen serieuze kansen. Door de sterk opkomende mist werd het allengs meer een schimmenspel. De prima fluitende scheidsrechter maakte uiteindelijk een einde aan het onderhoudende treffen waar beide ploegen met de 0-0 konden leven.

Rietbroek die de grootste kans op de 1-0 kreeg: ,,Een wedstrijd met weinig kansen en een terechte uitslag. We gaan met de week vooruit en door het vuur voor elkaar. Er is veel acceptatie binnen de ploeg. Met de minste tegendoelpunten in de afdeling staat het verdedigend blijkbaar als een huis. Ook hiermee kunnen we prima verder om te blijven knallen in deze klasse.”

Volgende week staat EMM’21 opnieuw een ware krachtproef te wachten als de handschoen wordt opgenomen tegen runner up Alphia. Daar is Marcel Vondeling de trainer en hij zat een tijd op de bank bij DOSR. Hij kent de selectie van EMM’21 dus grootdeels als zijn broekzak. Koen van der Vlugt weet zijn manschappen echter ook elke week goed te positioneren. Een duel dus om nu al naar uit te kijken. Uiteraard doet LAV dan weer verslag.

EMM’21-Aalsmeer 0-0.

Basisopstelling  EMM’21: Van Veen, Van der Geest, Huigsloot, Van der Meer, Brug, Van der Zwet, Koek, Hoogenboom, Vermeer, Wesselman, Rietbroek.