donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBennie Hogewoning (V'97, zo): ,,Profiteren van programma in komende weken"

Bennie Hogewoning (V’97, zo): ,,Profiteren van programma in komende weken”

-

Derde klasse D (zondag)- Opnieuw moest de zondagtak van Voorschoten’97 de felicitaties overbrengen aan de tegenstander. In Aalsmeer won de plaatselijke FC met 3-0 van Voorschoten’97. Een afgetekende uitslag zou je zeggen, maar Bennie Hogewoning dacht daar na afloop anders over. Tevens ziet de trouwe speler van groen en geel voldoende perspectief om in de derde klasse te kunnen blijven spelen.

,,Vorige week speelden we al een prima tweede helft en die lijn is nu doorgetrokken. We hadden besloten volle bak druk te geven en daar hadden zij het moeilijk mee en eigenlijk ook twintig minuten lang geen antwoord op. Na twee minuten ging Bryan Hilders al op hun doelman af in de 1 op 1, maar helaas leverde dat geen doelpunt op. Ook daarna kregen we kansen om te scoren en dat had een lekker steuntje in de rug geweest. Wel moet ik zeggen dat Chris van der Mijn ons kort voor rust ook op de been hield met een knappe redding.”

Voorschoten’97 had er vertrouwen in halverwege dat er iets te halen viel, maar die vlieger ging niet op. ,,De tweede helft was nog niet lang aan de gang of het stond al 1-0. Een hoekschop werd afgeslagen en vanaf de zestien kon een speler de hoek uitzoeken. We herpakten ons snel, maar vanuit het niets werd het 2-0. Toch gaven we niet op en de aansluitingstreffer hadden we kunnen maken. Vooral Robin de Vries, die zijn debuut maakte, deed het goed als A-junior. Met zijn goede trap nam hij een aantal prima corners, maar we konden maar niet scoren. Helaas betekende een foutje ook nog de 3-0 en toen was het wel gespeeld.”

Hogewoning (op de archieffoto in de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer) vervolgt: ,,ik denk niet dat we verkeerd gespeeld hebben tegen een toch niet misselijke tegenstander. We kregen aanmerkelijk meer kansen dan in een serie wedstrijden hiervoor en dat geeft houvast voor de resterende duels. We komen nog vijf keer in actie en daarin spelen we tegen twee ploegen die onder ons staan en HOV/ DJSCR en PVC staan net boven ons. Mochten we daaruit minimaal negen punten kunnen halen dan ziet de wereld er weer anders uit. Wel moeten we nog tegen het ongenaakbare FC Abcoude, maar tegen die tijd zijn zij wellicht al kampioen. We hebben zeker nog mogelijkheden om onszelf de vrijheid in te spelen en anders moeten we er staan in de nacompetitie. Aan de vierde klasse willen we niet denken. Ondanks deze nederlaag heb ik er toch een redelijk gevoel aan over gehouden.”