HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest buigt achterstand om en wint alsnog bij VVSB (2-3)

FC Oegstgeest buigt achterstand om en wint alsnog bij VVSB (2-3)

-

Derde klasse A (zaterdag) – FC Oegstgeest leek bij VVSB op weg naar puntenverlies, maar de formatie van Thijmen Kruider herstelde zich knap. In een gelijkopgaande wedstrijd leken beide ploegen een punt aan de ontmoeting over te houden, maar Kevin Driessen bezorgde op fraaie wijze zijn ploeg toch nog de overwinning (2-3).

FC Oegstgeest-middenvelder Bas Brom keek met voldoening terug op de wijze waarop zijn ploeg, na een slecht begin, terugkwam in de wedstrijd: ,,Na een half uur spelen stonden we met 2-0 achter en dat is natuurlijk niet de start waarop je op hoopt. Gelukkig scoorde Bob den Hollander al snel daarna de aansluitingstreffer en vlak voor rust kregen we een penalty, nadat Tim Bakker was aangetikt in het zestienmetergebied. Den Hollander scoorde vanaf elf meter de 2-2 en zo gingen we met een stuk beter gevoel de rust in. In de tweede helft waren beide ploegen behoorlijk gelijkwaardig. Wij kwamen vlak na rust goed weg nadat VVSB op de lat had geschoten en een kwartier voor tijd kwamen we na een mooie vrije trap van Kevin Driessen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (2-3).”

Vervolgend: ,,VVSB probeerde met opportunistisch spel in de slotfase op gelijke hoogte te komen, maar tot echt grote kansen leidde dit niet meer.  Vooraf beschouwden wij dit als een wedstrijd die gewonnen móest worden, want bij nieuw puntenverlies zouden we de aansluiting met de bovenste ploegen toch wat verliezen en nu blijven we door deze overwinning op korte afstand van de top 3. We willen dit seizoen zolang mogelijk meedoen voor de prijzen, maar je moet dan dit soort potjes wel winnen. Ik ben daarom blij dat dit uiteindelijk ook gelukt is’’, aldus de tevreden jongeling tot besluit.

VVSB – FC Oegstgeest 2-3  24. Berhang 1-0, 30. Berhang 2-0, 40. Den Hollander 2-1, 44. Den Hollander 2-2, 75. K. Driessen 2-3.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen, Winkelman, Bakker, Mulder, J. Driessen, Morin, Den Hollander, Elkerbout, Brom.