HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest houdt de nul, scoort en tankt vertrouwen tegen Alphen

FC Oegstgeest houdt de nul, scoort en tankt vertrouwen tegen Alphen

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Voor ons was het een belangrijke pot tegen het lager geplaatste AVVAlphen. Die moesten we winnen om niet alleen meer naar boven te kunnen kijken, maar ook echte stappen te kunnen maken. Want de ploegen staan zo dicht op elkaar in deze derde klasse. Verlies je twee keer dan duikt direct het bekende rechterrijtje op. Daarom is een afgetekende 0-5 uitzege, met ook geen doelpunt tegen, een perfecte uitslag waar we met tevredenheid op terug kunnen blikken”, aldus Bas Brom, de enthousiast verhalende middenvelder van FC Oegstgeest.

Waar FC Oegstgeest plek acht innam met 25 uit 15 stond de thuisploeg AVV Alphen aanmerkelijk lager met 9 uit 15 op plek dertien. Maar een gewaarschuwde voetbalploeg telt altijd voor twee want thuis werd het maar 3-3. Brom: ,,We wilden er echt alles aan doen om snel op voorsprong te komen om zo veilig de wedstrijd te kunnen uitspelen. En de start beloofde veel. Bob den Hollander, Jordy Manuputty en Roy Elkerbout waren de doelpuntenmakers bij ons voor rust. We konden zo heerlijk vrijuit voetballen en laat ik eerlijk zijn… Alphen heeft geen echte kans gehad die hele eerste helft.”

,,Toch hield Thymen Kruider, onze trainer, ons scherp in de rust met wat kanttekeningen bij hoe we hoog druk zetten waardoor er toch ook wat foutjes in slopen. Maar tevredenheid alom bij hem en ook bij ons.”

In de tweede helft ging FC Oegstgeest verder met het vertoonde spel voor rust. Achterin werd de bal lekker rond gespeeld en er werd goed opgebouwd waar de mooiste kansen uit voortkwamen. ,,Den Hollander scoorde een kwartier na rust met een prachtig schot in de kruising, uit de lucht genomen, de 0-4. Dat was zijn veertiende treffer alweer en daar verdiende hij ter plekke de Geuzennaam ‘De vliegende Hollander’ mee. Als dan ook invaller Daniël van Vliet de 0-5 eindstand realiseert met een beauty van een doelpunt, hij scoorde met een actie achter zijn standbeen en zag de bal zo door de benen van de Alphen-doelman in het doel belanden, is het helemaal top. Je zou hem bijna een publiekswissel gunnen want hier komen de toeschouwers zeker voor naar de velden?”, aldus de trotse Brom.

Zo kwam met deze 0-5 eindstand Oegstgeest op 28 uit 16 en klom naar plek zeven waar Alphen dertiende bleef met nu 9 uit 16. Komende week is Stompwijk ’92 op De Voscuyl de tegenstander. Die ploeg staat nu twaalfde met 12 uit 16 na de 1-2 nederlaag tegen Blauw Zwart. Brom: ,,Ook weer een wedstrijd die we gewoon moeten winnen om de stap naar boven te kunnen maken. Uit wonnen we ook met 1-2 en met het vertoonde spel van vanmiddag belooft het een aantrekkelijke pot te worden. Zeker als onze Bob zijn vliegmomentje weer pakt.”

AVV Alphen – FC Oegstgeest 0-5 (0-3). Den Hollander 0-1, Manuputty 0-2, Elkerbout 0-3, Den Hollander 0-4, Van Vliet 0-5.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen, Mulder, Manuputty, Brom, J. Driessen, Elkerbout, Bakker, Den Hollander, Gianfiglio.