HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest verliest en heeft het niet meer in eigen hand

FC Oegstgeest verliest en heeft het niet meer in eigen hand

-

Derde Klasse A (zaterdag) – De Voscuyl was het toneel voor het duel tussen twee directe concurrenten die de nacompetitie willen ontlopen. FC Oegstgeest dat voorafgaand aan de wedstrijd alles nog in eigen handen had, moet nu hopen op een slippertje van VVSB volgende week om zich alsnog te kunnen handhaven. Het werd namelijk 1-2 voor de formatie uit Noordwijkerhout.

FC Oegstgeest zette vroeg druk in de openingsfase van de wedstrijd en liet zich meteen gelden in de duels waardoor de thuisploeg in de omschakeling al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk was. Deze felheid leidde echter p[ een zeker moment tot een vrije trap op de helft van de Oegstgeestenaren. De bal die vanaf de rechterkant voor werd gegeven richting de eerste paal werd goed binnengekopt door Joris Aartman, die voor zijn man kon komen en daarmee VVSB binnen tien minuten de openingstreffer bezorgde: 0-1.

De thuisploeg leek niet heel erg aangeslagen door de vroege tegengoal en ging stoïcijns verder waar het mee bezig was. In balbezit liep het steeds vaker steeds beter, maar FC Oegstgeest liet het afweten in de laatste fase. Dit kwam mede door de goede organisatie van de laatste linie van VVSB, maar toch trok FCO halverwege de eerste helft de score gelijk. Jordy Manuputty onderschepte de bal rond de middenlijn en lanceerde zichzelf met zijn eerste balcontact meteen richting het doel. De man met rugnummer zes sprintte de VVSB-verdediger eruit en legde de bal terug op aanvoerder Bob den Hollander ,die bij de eerste paal de gelijkmaker binnen schoot: 1-1.

FC Oegstgeest was vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en bleef na een half uur spelen gevaarlijk in de zestien daar waar VVSB op de counter attent was en de voorzet zocht op de grote mannen in de aanval van de bezoekers. Dit leidde tien minuten voor rust tot de voorsprong voor de club uit Noordwijkerhout. Een fout in de opbouw zorgde meteen voor een schot op het doel, maar de inzet werd knap gepareerd door FCO-doelman Gijs Jansen, maar uit de rebound schoot Victor Schipholt hard raak: 1-2.

Na de rust kwam FC Oegstgeest goed uit de kleedkamer en creëerde de ploeg van Eelco Fielemon meteen twee grote kansen, maar dergelijk gevaar verwaterde naarmate de wedstrijd richting het einde liep. Debutant Jayden Pieters bracht meer pit en strijd in de slotfase om toch nog iets te forceren. ,,Vanaf de kant kreeg ik de taak mee om ballen in de punt vast te houden en door te koppen en zo iets te forceren. We kregen hierdoor ook nog zeker wat kansen in de slotfase, maar het zat er verder niet in vandaag. Verder ben ik heel blij dat ik heb mogen debuteren in het eerste van Oegstgeest, maar de teleurstelling overheerst toch het meest.”

Doelman Jansen, die in de slotfase maar liefst drie keer in de zestien meter van VVSB verscheen, kijkt met een realistische kijk naar de laatste speelronde. ,, Nog één wedstrijd te gaan en VVSB heeft nu twee punten meer dan wij. We moeten sowieso zelf winnen van Blauw Zwart en dan maar hopen op puntenverlies van VVSB. DWO, dat nog wel voor een periodetitel speelt, zou ons nog kunnen helpen als ze daar volle bak voor gaan. Het wordt denkelijk wel lastig en we moeten met deze stand wel een beetje gaan kijken naar de nacompetitie en gewoon reëel zijn. Balen, maar het is wat het is.”

FC Oegstgeest – VVSB 1-2 (1-2). 8. Aartman 0-1, 20. Den Hollander 1-1, 35. Schipholt 1-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, Driessen, Nieuwenburg, Bakker, Manuputty, Morin, Brom, Den Hollander, Overvliet, Van Moorsel.

Basisopstelling VVSB: Wijnands, M. Warmerdam, De Jong, Koeckhoven, Bierhuizen, Immerzeel, Sartib, Joris Aartman, Schipholt, Jaap Aartman, T. Warmerdam.