donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk hervindt de weg naar boven (plus foto's)

Koudekerk hervindt de weg naar boven (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de overwinning van Koudekerk op FC Oegstgeest stond voor dit weekend de kraker tegen DWO op de rol. Werd het aanhaken of afhaken? Een gat van zes punten tussen de formaties van Jarno Verweij en Gert Labots en de in de Leidse regio niet onbekende Dennis Olman of zou Koudekerk in punten gelijk komen? Het werd een uiterst vermakelijke wedstrijd met twee voetballende teams die de nodige individuele kwaliteiten tegenover elkaar konden zetten, waarbij Koudekerk uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind trok.

Al in de eerste minuut stoomde Martijn de Boer op langs de linkerkant. Diens lage voorzet kon in eerste instantie nog weggewerkt worden maar Mitchell Bons reageerde adequaat. Zijn schot werd met een reflex door Johan de Ruijter over de lat getikt, de toon was gezet.

Niet lang daarna kreeg DWO middels Nicky Wijsman twee hele goede kansen (schot en een kopbal) op de openingstreffer. Beide pogingen werden niet omgezet in een doelpunt dus het scorebord hoefde niet bediend te worden. Het was kortom een lekker begin voor de toeschouwers in het gure windje.

In de fase die volgde nam Koudekerk steeds meer de touwtjes in handen, die uitmondde in twee treffers. Bons werd op de linkerflank in stelling gebracht, trok naar binnen verraste doelman De Ruijter in de korte hoek met de 0-1 tot gevolg. Voordat DWO deze domper goed verwekt had, lag de 0-2 al achter de Zoetermeerse doelman. Na een goede onderschepping werd Mike van Velzen in de diepte weggestuurd. Diens lage voorzet werd door de meegelopen Yvar de Groot bij de eerste paal binnengegleden, 0-2.

DWO oogde als een aangeslagen bokser, Koudekerk zette de lijnen goed dicht en gaf prima druk op de bal. Ondanks het feit dat DWO veelvuldig in balbezit was, konden de gastheren geen gaatje vinden in de Koudekerkse defensie om tot kansen te komen. In dit deel van de wedstrijd gebeurde er in feite bar weinig. Vanuit het niets ontstond er ineens een kans voor rechtsbuiten Kurtley de Windt. Hij schoot echter hoog naast het doel van Roy Dorrepaal.

Met de thee in zicht moest Dorrepaal eerst met een goede reflex een schot uit de korte hoek tikken om de nul te houden, maar vlak daarna was hij kansloos op de inzet van spits Wijsman, die een lage voorzet hard achter de Koudekerkse goalie knalde. Daarmee bracht hij de 1-2 ruststand op het bord.

Na rust kwam DWO gretig uit de kleedkamer en trachtte Koudekerk direct onder druk te krijgen en de gelijkmaker te produceren. Er ontstonden wat hectische momenten, maar het net werd niet gevonden. Aan de overkant van het veld was Sidney de Schepper wel doeltreffend. Uit een corner van Bons torende hij hoog boven iedereen uit en knikte de 1-3 achter De Ruijter.

Dat leek de genadeklap voor DWO te zijn, maar niets was minder waar. De mannen van Olman herpakten zich en opnieuw was er sprake van een boeiend gevecht tussen de twee concurrenten. Na een hele vreemde stuiterbal die Dorrepaal niet onder controle kon krijgen, moest De Boer zijn doelman te hulp schieten door de bal uit de doelmond te rammen.

Het bleek uitstel van executie, want niet lang daarna kopte vleugelspits Jean-Pierre Nocento toch de 2-3 binnen. De spanning was weer volledig terug. De ingevallen Wessel Bakker had al snel de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar hij kon een enorme kans niet om zetten in een doelpunt. DWO drong steeds meer aan en dat noopte Jarno Verweij tot een wissel en tot een verandering van het systeem door met vijf verdedigers te gaan spelen.

Ook gingen Van Velzen en Olaf Bakker dicht bij elkaar spelen. Ondanks het alles of niets voetbal van DWO kreeg Koudekerk uiteindelijk in de omschakeling de beste kansen. Zowel Van Velzen als de jonge invaller Luca van Remundt konden alleen voor de keeper niet de bevrijdende 2-4 binnen schieten.

Uiteindelijk klonk tot opluchting van de Koudekerkers het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel van Ekelenburg en konden er drie punten worden bijgeschreven. Koudekerk komt op gelijke hoogte met DWO en blijft in het spoor van de koplopers. In Koudekerk rekent men volgende week op weer drie punten als AVV Alphen op visite komt.

DWO-Koudekerk 2- 3 (1-2).  Bons 0-1, De Groot 0-2, Wijsman 1-2, De Schepper 1-3, Nocento 2-3.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Roosenbrand,  De Boer, De Schepper, Van Rijswijk, Schmand, De Groot, Cetinkaya (Van Der Zwet), Van Velzen, Bons (W. Bakker), Olaf Bakker (Van Remundt).

Foto’s: met dank aan Koudekerk

 

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read