dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum opgerold door kampioen Nieuwkoop

Lugdunum opgerold door kampioen Nieuwkoop

-

Derde klsse A (zaterdag)- Lugdunum heeft een enorm pak slag gekregen op bezoek bij Nieuwkoop. De thuisploeg kwam net niet tot de dubbele cijfers, maar met de eindscore van 9-1 dropen de kikkers wel af. Na drie overwinningen op rij kwam er dus geen vruchtbaar einde van het seizoen voor de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina. Na zesentwintig duels is Lugdunum hiermede op plaats zeven geëindigd met 45 punten en een nog wel positief doelsaldo van 46 voor en 40 tegen. Uiteraard was het de grootste nederlaag voor de Leidenaren van het seizoen ’22-’23. De grootste zeges kwamen op naam van Aarlanderveen dat Van Nispen met 10-1 wegvaagde , terwijl Nieuwkoop ook twee keer won vaan De Zilkers met tweemaal 9-0.

Onderstaand verslag dankzij Nieuwkoop:

Met de districtsbeker en het kampioenschap op zak stond voor Nieuwkoop 1 alleen nog het duel tegen Lugdunum op het programma. Het werd een feestduel, waarin veel andere namen ook minuten mochten maken. Voorafgaand aan het duel kwamen de spelers het veld op door een erehaag, gemaakt door onze dit seizoen succesvolle JO13-1 en JO13-2. Als kers op de taart werd ook nog eens een monsterscore neergezet tegen Lugdunum.

In de opstelling vonden we vandaag veel spelers die een bijdrage hebben geleverd aan de successen, maar die niet veel minuten hebben gemaakt of inmiddels zelfs al zijn gestopt bij de selectie. Zo zagen we Demian van der Lek, Niels van Rijn, Volkert Hoogendoorn, Sami Chourak, Levi Simmerman en Melvin van den Hooren in de basis. Een van de namen die we dit seizoen vaker in de basis zagen is die van de jonge Noë Esselink. Hij opende de score na elf minuten, door de bal met links hard in het doel te schieten.

Na een aantal kansen was het na een half uur de afscheid nemende Hamza El Marajie – hij gaat naar Alphense Boys – die de 2-0 maakte. Van Rijn schoot van ver op doel, de keeper liet de bal los en El Marajie tikte binnen. Dat was het moment dat de ploeg van trainer Boris van Es echt los kon gaan. Een heel zwak Lugdunum liet zich namelijk naar de slachtbank leiden. El Marajie maakte ook al snel de 3-0, nadat hij de bal goed meekreeg van Sam van der Hoorn. Twee minuten voor de rust kreeg Boy Vork de bal goed mee in de diepte en schoot keurig raak. 4-0. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Simmerman. Hij schoot een voorzet van El Marajie binnen. Zo stond er bij rust al een 5-0 voorsprong op het scorebord.

Na rust was het Lugdunum dat iets terug deed. Na wat gerommel werd de bal door Dyllan Hiwat ingetikt. 5-1. Daarna was het weer aan Nieuwkoop. Vrijwel direct was het El Marajie die de 6-1 in kon tikken en Van der Zon die met een hard schot kon zorgen voor de 7-1. Na een uur voetballen kwamen Sam Vijfhuizen, Robin Voorend, Dirk van den Haak en Sem Meertens binnen de lijnen. Zij zagen al snel hoe de doelman van Lugdunum maar weer eens miszat bij een hoge voorzet, waarna Van der Zon kon intikken. 8-1.

Veel kansen volgden nog. Zo werd bijvoorbeeld de paal geraakt door Vijfhuizen, maar de mooiste momenten van deze middag moesten nog komen. Acht minuten voor tijd kreeg Nieuwkoop namelijk nog een penalty. Deze mocht genomen worden door doelman Demian van der Lek, de penaltyheld van de kwartfinale in de KNVB Beker. Hij schoot de 9-1 binnen. Een ander mooi moment was de publiekswissel vlak voor tijd voor Hamza El Marajie, die zoals gezegd naar Alphense Boys vertrekt. Ook mooi was dat zijn vervanger Chiel Groenewoud was. Hij is herstellende van een kruisbandblessure en zal nog een aantal maanden moeten wachten voordat hij weer echt wedstrijden mag gaan voetballen. Door zijn blessure kon hij ook de beslissende bekerduels niet spelen. Dit minuutje mocht hij – ondanks zijn blessure – toch meepakken.

Een spectaculaire afsluiting van een geweldig seizoen. Volgend seizoen gaan we het weer proberen in de 2e klasse!