HomeZaterdagDerde klasseOffday SV Aarlanderveen bij VVSB zorgt voor spanning bovenin

Offday SV Aarlanderveen bij VVSB zorgt voor spanning bovenin

-

Derde klasse A (zaterdag) – De ploeg van Sander van Dijk moest vorige week in de topper tegen Nieuwkoop in blessuretijd de gelijkmaker incasseren, waardoor nieuw puntenverlies van de groen-witten bij VVSB weleens het kwijtraken van de koppositie zou kunnen betekenen. De Trots van de Polder kende een offday op sportpark De Boekhorst (4-2) maar omdat ook Nieuwkoop punten morste, is Aarlanderveen nog steeds lijstaanvoerder van de derde klasse A.

SV Aarlanderveen had aan het begin van de wedstrijd  een groot aantal kansen, maar de lat verhinderde de vroege 0-1. Vlak hierna was er een goede aanval over de linkerkant van de bezoekers, maar de uitstekende keeper van Voetbal Vereniging Sint Bavo greep prima in. Hierna kwam de thuisploeg wat beter in hun spel. VVSB probeerde, met de wind in de rug, met opportunistisch spel en lange ballen het de bezoekers lastig te maken en deze strijdwijze bleek succesvol. VVSB was in die fase ook scherper en won veelal de tweede bal. Hieruit viel de 1-0 en nog voor de rust moest Aarlanderveen-doelman Koen den Elzen, hij verving de in de warming-up geblesseerd geraakte Sven Koelewijn, opnieuw capituleren (2-0).

De tweede helft wisselde Van Dijk aanvallend en ging men op jacht naar de aansluitingstreffer. Vlak na rust een 1 op 1 situatie met de keeper, maar de laatste kwam wederom als winnaar uit de strijd. Koelewijn zag het uitblijven van de aansluitingstreffer met lede ogen aan, sterker nog: ,,Ondanks het betere van het spel en het wachten op een doelpunt van ons was het de tegenstander welke uit een corner het verschil op drie bracht. Het initiatief lag nog steeds bij ons, na een goedlopende aanval en een uitstekende breedtebal was het Killian Bouwhuis die wel het net vond.” De gastheer kreeg hierna een penalty, deze werd echter gemist. In de slotfase werd het nog spannend. ,,Na een smerige overtreding kregen wij een vrije trap en deze werd bij de eerste paal door opnieuw Bouwhuis binnen gewerkt. Vanuit een alles of niets poging maakte VVSB uiteindelijk nog de 4-2 en was de wedstrijd gespeeld.”

Opnieuw puntenverlies waardoor de kop van de ranglijst ineen schuift. Blauw Zwart en Koudekerk zijn aangeschoven en zorgt voor een spannend slot van de competitie. SV Aarlanderveen heeft alles nog in eigen hand, echter met achtereenvolgens Blauw Zwart, FC Oegstgeest en DWO op het programma zal het nog een hele kluif worden om de koppositie vast te houden.

VVSB – SV Aarlanderveen 4-2 (2-0). Immerzeel 1-0, Damen 2-0, Aartman 3-0, Bouwhuis 3-1, Bouwhuis 3-2, Van den Bosch 4-2.

Basisopstelling SV Aarlanderveen : Den Elzen, Egberts, Nagtegaal, Van der Pijl, Aronius, Oudijk, Overbeek, Grimmelius, Chemlali, A. van der Straaten, Bouwhuis.