zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSeizoen Voorschoten'97 (zo) gaat verlengd worden (plus fotoreportage)

Seizoen Voorschoten’97 (zo) gaat verlengd worden (plus fotoreportage)

-

Derde klasse D (zondag)- Voorschoten’97 had zondagmiddag maar één missie en dat was winnen van PVC. Zo kon de hoop levend worden gehouden om nacompetitievoetbal te ontlopen. Het liep evenwel anders op sportpark Adegeest. De ploeg uit Utrecht won met 1-2 en daardoor is het nagenoeg zeker dat de manschappen van Denis Luhulima na 28 mei, de laatste wedstrijddag waarop Voorschoten’97 overigens stil staat, verder zal moeten om het vege lijf te redden.

De thuisploeg startte voortvarend en gretig en het leek duidelijk wat de bedoelingen waren. Bij de eerste keer dat PVC over de helft kwam, ging het evenwel direct fout voor de groengelen. Jarno van der Born schudde op randje zestien Mart Boersma keurig van zich af, maar de scheidsrechter zag een overtreding. Het thuispubliek meende dat de vrije trap ten onrechte was gegeven. Een fractie later bleek het allemaal erger te zijn, want de bal ging zelfs op de stip. Een volstrekt niet te begrijpen beslissing en een forse tegenvaller voor Luhulima en de zijnen. Uiteraard had Djao Hazeleger geen wroeging en de spits bracht zijn ploeg op voorsprong.

De 0-1 betekende de opmaat naar een zeer povere eerste helft. Voorschoten’97 had wel meer het balbezit, maar er kwam geen enkel kans uit voort. Het baltempo was veel te laag, de creativiteit ontbrak en van lopende mensen om gevaar te kunnen stichten was geen sprake. Het werd allemaal nog lastiger toen Boersma uithaalde van net buiten de zestien. Zijn schot werd onderweg nog aangeraakt en sluitpost Chris van der Mijn werd zo kansloos gelaten: 0-2.

Na de rust moest de gastheer wel komen en met drie verse krachten trachtte de trainer het tij te keren. Voorschoten’97 speelde nu wel energieker, maar geen moment groots. Er kwamen wat halve kansen en vooral spits Bryan Hilders werd veelvuldig gezocht in de hoop dat de spits de 1-2 kon laten aantekenen. Die kwam er ook, maar dan via Roy Elligens op aangeven van de ingevallen Robin de Vries. De kopbal mocht er zeker zijn en de spanning kwam zo terug tussen de nummers negen en acht van de ranglijst.

Kees Kuipers kreeg vervolgens de grootste kans voor de ploeg uit de Domstad, maar de invaller verzuimde de marge weer te vergroten. Voorschoten’97 bleef zo in de wedstrijd, maar het vernuft ontbrak om de moe gestreden Utrechters meer pijn te doen. Ondertussen strooide de arbiter vaan dienst links en rechts met kaarten en Yvo van Soest haalde daardoor met twee gele kaarten binnen kort tijdsbestek het einde niet. Voorschoten’97, dat moet gezegd, probeerde er wel alles n te doen maar de 2-2 bleef uit.

Zelfs met dat resultaat zou het een puist van een karwei blijven om uit te komen bij de eerste acht, maar die kans is na de twaalfde nederlaag van het seizoen eigenlijk zo goed als nihil te noemen. Mocht Voorschoten’97 het niet redden in de nacompetitie dan daalt het af naar de vierde klasse in West I of Zuid. Een mogelijk vooruitzicht die geen vrolijke gezichten zal opleveren aan de Weddeloop.

Luhulima: ,,De penalty hielp ons uiteraard niet. Maar we moeten eerlijk zijn; we hebben niet gebracht wat nodig was en wat de laatste weken wel lukte. Plaats acht is uit zicht dus we zullen er straks moeten staan om de meubels te redden.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Van der Salm, Rebergen, Hogewoning, Van de Berg, Van Aken, Merczel, Hilders, Elligens.

Foto’s: Eric van der Wijngaard

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read