HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden degradeert op doelsaldo

Sporting Leiden degradeert op doelsaldo

-

Derde klasse A (zaterdag)- Door de 5-0 nederlaag van de Leidse fusieclub en het verrassende gelijkspel van concurrent Stompwijk”92 bij Aarlanderveen is de ploeg van Ronald Mink op doelsaldo gedegradeerd naar de vierde klasse. De ontluisterende 1-7 thuisnederlaag vorige week tegen Blauw Zwart en de kansloze 5-0 nederlaag van zaterdagmiddag bij RKDES zijn bepalend voor de degradatie geweest.

De Leidse ploeg was op het prachtige sportpark van de thuisploeg simpelweg een paar maten te klein voor de sterk acterende gastheer. Als excuus konden de Leidenaren de afwezigheid van enkele sterkhouders aanvoeren. De maximale afmetingen van het veld was ook niet bepaald in het voordeel van het niet okselfrisse Sporting.

Vanaf de aftrap waren het de gastheren die de wedstrijd domineerden. Toch kwam de eerste mogelijkheid van de kant van de Leidse ploeg. Dilano Lardee kwam in de openingsminuut wat meters tekort om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vrijwel direct daarop was het raak voor de thuisclub. Mano van Veen schoot schitterend de 1-0 in de kruising. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de Leidse helft. Uit een snelle en knap uitgevoerde omschakeling plaatste Mike van den Bergen het leder in de uiterste hoek: 2-0.

De wedstrijd, wat al lang geen wedstrijd meer was, werd tien minuten voor rust door de gastheren met een derde treffer bekroond: 3-0. Mocht de ploeg van trainer Mink na rust nog een sprankje hoop gekoesterd hebben, dan werd dat door de efficiënt scorende ploeg uit Kudelstaart, met een vierde treffer de bodem ingeslagen. De kans op een doelpunt aan Leidse kant kwam van Bas Beijersbergen, die alleen voor de doelman van RKDES faalde. De spanning zat bij de trouwe aanhang van Sporting vooral bij het wedstrijdverloop in Aarlanderveen. Die uitslag zou immers mede beslissen over het lot van Sporting. De 5-0 van Maarten van Putten was voor de statistieken, maar niet minder fraai.

Nadat de referee een einde maakte aan het eenzijdige duel, was het tien minuten wachten en billenknijpen. De 1-1 die Aarlanderveen en Stompwijk’92 met elkaar overeen kwamen betekende de doodsteek voor het verblijf van Sporting Leiden in de derde klasse. Yannick van der Meel wond er na afloop geen doekjes om: ,,We kwamen vandaag simpelweg kwaliteit te kort, zeker door het ontbreken van een aantal spelers. Er viel vanmiddag niets te halen en we probeerden alleen de schade te beperken. We speelden wel tegen een goede ploeg moet ik zeggen. Dit is vooral pijnlijk voor de club. De degradatie is uiteraard niet alleen aan de ontmoeting van vandaag te wijten. We wisselden te vaak wedstrijden af van een negen tot een zware onvoldoende. Vooral tegen Van Nispen was het huilen met de pet op. Het is vooral verschrikkelijk voor de club en de technische staf.”

RKDES-Sporting Leiden: 5-0 (3-0).

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Cornellisse, Dieke, Van Egmond, Van der Meel, Mink, Glasbergen, Hamelink, Beijersbergen, Siebert, Lardee.