HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden levert zelf alle bouwstenen aan voor het 'Wonder in De...

Sporting Leiden levert zelf alle bouwstenen aan voor het ‘Wonder in De Zilk’

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Waar wij met deze ongelofelijke 3-2 nederlaag bij Van Nispen die spelers en supporters dé derde helft van hun leven hebben bezorgd, hadden wij met een groepje spelers na afloop in de eigen kantine een stevig gesprek. Waar is het nou misgegaan waar we thuis gewoon met 4-1 wonnen? Van Nispen had toch pas één punt uit twintig potjes en zelfs bijna negentig doelpunten tegen.”

,,Met de 3-1 achterstand bij rust was er bij ons geen sprake meer van een team van Sporting Leiden, maar waren het weer elf voetballende eilandjes geworden. Iets wat ons voortdurend overkomt bij tegenslag in het veld. Dan kan er ook nog wel bij dat onze doelman Sem Ouwerkerk geblesseerd uitviel en er een speler op doel moest gaan staan. Nu eerst komende week maar stevig gaan trainen en de laatste vijf wedstrijden alles uit de kast halen. Want met zo’n prachtige vereniging als Sporting Leiden wil je toch niet in de vierde klasse gaan voetballen”, aldus Jordy Heemskerk, de Leidse aanvoerder die met deze verrassende uitslag een verre van fijn weekend in ging.

Van Nispen, al gedegradeerd naar de vierde klasse, ontmoette op Sportpark Wassenaar in De Zilk Sporting Leiden, staande op de gevaarlijke plek tien met 23 uit 20. Heemskerk: ,,We begonnen echt goed. Kregen ook kansen en na tien minuten scoorde onze goalgetter Soufiane Boukhidous uit een hoekschop de 0-1. De eerste gedachte was om snel een grote uitslag te realiseren, wat ook weer een prima steun in de rug zou zijn voor de laatste vijf wedstrijden waar we nog aardig aan de bak kunnen gaan om ons veilig te kunnen spelen.”

Jordy Heemskerk op archieffoto van Jan van der Lubbe thuis tegen VVSB

Maar het prachtige sportboek ‘Mysterieuze krachten in de sport’ van Joris van den Bergh uit 1941 kreeg deze zaterdagmiddag een nooit te vermoeden nieuw geschreven hoofdstuk, een horrorscenario voor iedereen die Sporting Leiden een warm hart toedraagt. ,,Nadat ze uit een hoekschop 1-1 maakten, waren twee zeer foute breedteballen van ons dé reden dat we voor rust 3-1 achter stonden. In de rust hebben we elkaar weer opgepept, want we hadden zeker wat recht te zetten. Een slordige tien minuutjes na rust benutte onze topscorer een strafschop (nummer 20 dit seizoen, red.), en na de 3-2 was er dus tijd genoeg om met drie punten naar Leiden terug te keren. Maar na het laatste fluitsignaal schoten er alleen maar woorden door mij heen die ik hier echt niet ga herhalen. Ik ben na het omkleden snel naar Sporting Leiden teruggegaan”, aldus de zwaar teleurgestelde Leidse aanvoerder.

Van Nispen realiseerde totaal geen eigen doelkansen, won wel en bleef gewoon veertiende en laatste met 4 uit 21 waar Sporting Leiden tiende bleef met 23 uit 21. Heemskerk: ,,Maar wat denk je, de nummers zes tot en met negen pakten ook punten en zelfs VVSB won afgetekend van koploper Aarlanderveen. We staan nu zelfs zes punten achter FC Oegstgeest dat op de veilige plek acht staat. En komende zaterdag is Koudekerk, nummer vier in deze derde klasse, thuis onze tegenstander. Zij zien nu ook de top drie punten verliezen en wonnen zelf vanmiddag dus dat belooft een prachtige pot te worden. Uit hebben we 7-3 verloren maar het kan aardig spoken op ons complex dus ik zou zeggen… komt allen en ga als één blok achter Sporting Leiden staan! Wij gaan er echt alles aan doen om met de borst vooruit volgende week na het laatste fluitsignaal het veld af te lopen. Want zeg nou zelf, zo’n club hoort toch gewoon in die derde klasse te ballen?”

Van Nispen – Sporting Leiden 3-2 (3-1). 10. Boukhidous 0-1, Van der Geest 1-1, Oostdam 2-1, Van der Geest, 54. Boukhidous 3-2 (strafschop).