HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden mag enkel nog hopen op nacompetitie

Sporting Leiden mag enkel nog hopen op nacompetitie

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Staan we met 0-1 voor met de rust tegen onze grote concurrent VVSB en zijn er echt alle kansen om op twee punten van ze te komen. Maken zij na rust toch de gelijkmaker, missen wij de kansen op de verdiende 1-2. Gaan zij halverwege de tweede helft wel met 2-1 aan de leiding en dan knakt er toch wat bij ons. Dat het uiteindelijk nog 4-1 is geworden, is voor de statistiek, en het zorgt ervoor dat we nu acht punten op hen achterstaan. En na de zege van FC Oegstgeest, op de veilige plek acht, op koploper Aarlanderveen staan we daar zelfs negen punten op achter. Nog drie wedstrijden te gaan, dus elke wedstrijd wordt een zinderende finale”, aldus de teleurgesteld verhalende middenvelder van Sporting Leiden, Peter Hamelink.

Thuis was er met 0-2 van de ploeg uit Noordwijkerhout verloren en zeker op speeldag 23 moest er gewonnen worden om mogelijke degradatie en ook de nacompetitie te kunnen ontlopen. Maar hoe zou het gemis van de geschorste topscorer Soufiane Boukhidous voelen? Ook de basisspelers Ronald Mink jr. en Mike Siebert ontbraken deze zaterdag. Een zekerheidje was weer de 46-jarige doelman Pierre Neuteboom in het doel waar ook de spits van de JO19 het absoluut niet onverdienstelijk deed in de aanval van de Leidse ploeg.

Op archieffoto Peter Hamelink in het thuisduel tegen VVSB

Hamelink: ,,We begonnen positief en speelden ons bekende spelletje door wat in te zakken om dan met een uitval er gevaarlijk uit te kunnen komen. Net als bij de vorige wedstrijd tegen Koudekerk was er bij ons een goede mentaliteit en werd er echt geknokt voor elke meter. In de rust was er met de 0-1 tussenstand door een doelpunt van Bas Beijersbergen dus nog helemaal niets aan de hand. Maar over die tweede helft kan ik kort zijn. Met de 2-1 halverwege was het bij ons over en uit. Gewoon extra jammer dat we onze kansen op de 1-2 niet konden benutten. En dan stap je wel zwaar teleurgesteld met elkaar door een uiteindelijke 4-1 nederlaag van het veld af. Dan weet je ook dat het even stil was in onze kleedkamer.”

Met deze nederlaag bleef Sporting Leiden tiende met 24 uit 23 en VVSB negende met 32 uit 23, maar nu dus wel met acht punten verschil. De komende drie wedstrijden zijn op 13 mei thuis tegen Lugdunum, thuis tegen Blauw Zwart (20/5) en tot slot uit tegen RKDES (27/5).  ,,We zullen er alles aan doen om ze alle drie te winnen, waardoor we op zeker de nacompetitie in gaan. Want Stompwijk’92, op de degradatieplek twaalf, heeft maar twee punten minder dan ons en daar moeten we toch echt boven blijven. Wij gaan ervoor”, aldus de strijdvaardige Hamelink van Sporting Leiden.

VVSB – Sporting Leiden (za) 4-1 (0-1). Beijersbergen 0-1, Van Steijn 1-1, Immerzeel 2-1, Bierhuizen 3-1, Kaptein 4-1.