HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen speelt met Stompwijk`92 (plus fotoreportage)

SV Aarlanderveen speelt met Stompwijk`92 (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het leek van tevoren al een gelopen koers. SV Aarlanderveen stond op twee punten van de koppositie en de Stompwijkers begonnen de competitie goed met een overwinning, maar daarna louter nederlagen. Ondanks de mist was het voor de toeschouwers duidelijk dat de bezoekers veruit het beste van het spel hadden en zo was de einduitslag van 1-7 geeneens geflatteerd.

De groenhemden maakte meteen duidelijk dat ze alleen maar voor de overwinning waren gekomen en via Moussa Kalisse, Killian Bouwhuis en Thom Nouwens kregen ze enkele mogelijkheden om de score te openen, tevens werd de lat nog geraakt. De openingstreffer kon niet uitblijven en na een geblokt schot stond Kalisse op de juiste plaats en hij maakte beheerst de 0-1. Twee minuten later kwam de bal na een scrimmage weer voor de voeten van Kalisse en die wist er wel raad mee: 0-2.

Even later werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk. Na een dieptebal werd Nick Ammerlaan gelanceerd, sluitpost Sven Koelewijn voorkwam een doelpunt, al dan niet middels een handsbal, maar de scheidsrechter negeerde de protesten. Vlak voor de rust leek de spanning terug te komen toen uit een corner verdediger Bart van Santen de 1-3 liet aantekenen. Van Santen: ,,We hebben het toevallig deze week op de training over de hoekschoppen gehad, maar de variant dat ik hem in de kruising zou koppen zat er niet bij. In de rust spraken we elkaar moed in, maar we wisten dat het moeilijk zou worden, want Aarlanderveen is een prima ploeg die niet voor niets zo hoog staat. Ondanks de vele nederlagen bevalt het op zaterdag voetballen wel, want we kunnen vanavond lekker op stap”, aldus de goedlachse Stompwijker.

Vlak na rust ging de wedstrijd op slot, het was namelijk wederom Kalisse die met twee treffers de wedstrijd besliste. Zijn vierde doelpunt betekende al weer zijn tiende treffer dit seizoen en daarmee bekroonde hij zich tot clubtopscorer. De spits hierover: ,,Is dat zo, ik ben daar helemaal niet mee bezig, al blijf ik natuurlijk wel een aanvaller en vind ik het leuk om te horen. Het is voor een spits heerlijk om een spelmaker als Nouwens achter je te hebben, hoe hij bij de 5-1 de bal over de verdediging legt is klasse, al volleyde ik de bal lekker langs de keeper. Dit is mijn tweede jaar bij de club en vind dat we nu vol voor het kampioenschap moeten gaan. Ik ben blij dat ik geen publiekswissel kreeg want ik blijf wel een echte liefhebber.”

De mist werd steeds dichter en ondanks het kunstlicht werd het zicht steeds minder. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het via treffers van Paolo van der Straaten en Lars Overbeek nog 1-7 is geworden.

Door de ruime overwinning doen de Veners goede zaken en staan nu op een gedeelde tweede plaats op één punt van de koploper en volgende week staat er een ontmoeting met laagvlieger AVV Alphen op het programma (in Alphen, duel omgezet, zie ook eerdere bericht op onze website). De thuisclub staat door de andere uitslagen nog steeds op zes punten van een nacompetitieplaats en een van die ploegen is SCW en laat dat nou volgende week de tegenstander zijn.

Stompwijk-Aarlanderveen 1-7 (1-3). 19. Kalisse 0-1, 21. Kalisse 0-2, 36. Chemlali 0-3, 42.Van Santen 1-3, 49. Kalisse 1-4, 52. Kalisse 1-5, 64. Van der Straaten 1-6, 74. Overbeek 1-7. Scheidsrechter: Van Dis

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, L. van Santen, De Haan, Sweere, Van Bemmelen, Ammerlaan, Van der Arend, Knijff, B. van Santen, Van der Salm.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Overbeek,, Bouwhuis, Nouwens, Chemlali, Kalisse, Hamilton.

Foto’s: Jan van der Lubbe