woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTitelaspiraties  Aarlanderveen vervlogen na nederlaag

Titelaspiraties  Aarlanderveen vervlogen na nederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de voorgaande competitieronde waren nog vier ploegen verwikkeld in een stoelendans voor de titel in de derde klasse A. Door de nederlagen zaterdagmiddag van de concurrenten is de titel nagenoeg zeker voor het wel winnende Nieuwkoop. Aarlanderveen, een van de verliezers, ging op eigen veld onderuit tegen het Zoetermeerse DWO. Na een ruststand van 0-1 werd met 0-3 verloren van de ploeg van trainer Dennis Olman.

In het attractieve duel kende de gasten een bliksemstart. Er was nog geen vijf minuten gespeeld of Calvin Urgert schoot na een snelle en fraaie aanval de 0-1 formidabel binnen. Dezelfde speler had al in minuut een de paal geraakt. De thuisclub, duidelijk onder de indruk in de openingsfase, herstelde zich snel en kreeg zeker mogelijkheden op de gelijkmaker.

Vooral Killian Bouwhuis, met 23 competitiedoelpunten topscorer van de ploeg, had in deze wedstrijd weinig geluk in het verzilveren van zijn kansen. Zelfs een strafschop was niet besteed aan de anders zo productieve aanvaller, die verder een uitstekende wedstrijd speelde. De ploeg van trainer Sander van Dijk kwam beter in de wedstrijd en kreeg legio kansen om op gelijke hoogte te komen, zelfs een kleine voorsprong zou
gezien de kansen niet eens onverdiend zijn geweest. De rust brak echter voor het thuispubliek teleurstellend aan met 0-1.

DWO startte scherp in de tweede helft. Kort voor twee afgekeurde treffers, voor beide ploegen een, bleek Bouwhuis ook nu niet gelukkig in de afronding. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en verschafte zo de gasten de nodige ruimte om gevaarlijk te worden. Eerst vond een treffer van DWO wegens buitenspel geen genade in de ogen van de prima leidende scheidsrechter Moen Parmessar, waar trainer Olman op niet misverstane wijze zijn ongenoegen over uitte.

Het bleek uitstel van executie voor Aarlanderveen, want kort daarop viel de 0-2 dan toch. Het dodelijk efficiënt spelende DWO schoot de in de 65e minuut ook nog de 0-3 tegen de touwen. De moegestreden gastheren werden in de slotfase nog gespaard voor een grotere uitslag en zullen na afloop nog wel eens terug denken aan de eerste helft, waar het voldoende kansen kreeg om een betere uitslag neer te zetten.

Na afloop was Bouwhuis kritisch over zijn wedstrijd: ,,Het was vandaag mijn dag niet in het verzilveren van mijn kansen. De scherpte ontbrak. Het verlies komt hard aan. De goal wilde maar niet vallen en dat ging meespelen in de koppies. We moeten ons gaan richten op de nacompetitie. Dir is een tik voor ons kan ik je zeggen.”

Aarlanderveen-DWO 0-3 (0-1).

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Oudijk. Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, Van der Straaten, Bouwhuis, Nouwens, Nagtegaal, Hamilton.

Beluister hier nog een interview van mediapartner Studio Alphen met trainer Sander van Dijk: