donderdag, maart 23, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 11 februari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 11 februari

-

Nieuwkoop-Sporting Leiden

De vreugde en voldoening waren groot bij Sporting Leiden toen het na negentig minuten voetbal FC Oegstgeest verslagen wist. De zege, het bij tijd en wijle prima voetbal én de drie punten waren meer dan welkom. De vorm van deze wedstrijd en de strijdlust zullen hard nodig zijn om koploper Nieuwkoop te weerstaan. Onverslaanbaar is de ploeg niet getuige het genadeloze pak slaag dat RKDES uitdeelde het afgelopen weekend, 4-0. Het kan niet anders of er is daar danig over nagepraat en de spelers zullen vol revanchegevoelens en met het mes tussen de tanden de strijd aangaan. Sporting wacht een heet middagje.

Van Nispen-Koudekerk

Thuisploeg Van Nispen is met grote voorsprong het lelijke eendje in de derde klasse A. Uit dertien wedstrijden haalde de ploeg welgeteld één schamel puntje en slechts zes keer werd het vijandelijke doel getroffen. Koudekerk presteert wat wisselvallig, maar de 4-1 zege op Aarlanderveen liegt er niet om. De bezoekers zijn dan ook huizenhoog favoriet zaterdag. De soepel scorende Koudekerkers konden wel eens wat doelpunten aan hun toch al niet geringe aantal van 41 toevoegen. Bij winst kan er ook nog eens vol geprofiteerd worden van de schermutselingen bovenin.

FC Oegstgeest-DWO

Sjoerd Winkelman sprak van een wanprestatie van zijn ploeg bij Sporting Leiden. De verdediger zei daarbij niets te veel. Om de zaken recht te zetten moet DWO puntloos naar huis gestuurd worden. De mannen van Thijmen Kruider zijn nog steeds kansrijk in de tweede periode en dat is al een reden om volle bak te gaan. Winkelman gaf ook aan, dat de 1-0 nederlaag van het vorige seizoen tegen DWO nog niet vergeten is. Redenen genoeg om met een totaal andere instelling de wei in te gaan dan jongstleden zaterdag. Bij een nieuw verlies kunnen de ambities van FC Oegstgeest voorlopig de ijskast in. Zoals bekend heeft DWO met Dennis Olman geen onbekende trainer in huis.

VVSB-Stompwijk’92

De 7-0 overwinning gaf het zelfvertrouwen van Stompwijk’92 een forse boost. Tegenstander was echter het uiterst zwakke Van Nispen. Of er veel waarde aan de ruime zege gehecht moet worden zal zaterdag blijken. VVSB is een degelijke ploeg en probeert aansluiting te krijgen bij plek acht. De Noordwijkerhouters voelen de hete adem van Sporting Leiden in de nek. Het is vooral de eer waar VVSB om speelt want na dit seizoen komt de zaterdagtak te vervallen. Stompwijk’92 wil rechtstreekse degradatie voorkomen en dan zal SCW achterhaald moeten worden. Voor de mannen van Eric van Manen staat er dus een en ander op het spel zaterdagmiddag.

Overige wedstrijden: Blauw Zwart-  AVV Alphen, SCW-RKDES, Aarlanderveen-Lugdunum (wordt later op de site besproken als Krakerrr van de Week).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read