zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 11 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 11 maart

-

VVSB-Lugdunum

De ploeg uit de Kikkerpolder deed afgelopen zaterdag wat het moest doen, tegen laagvlieger Van Nispen werd er “slechts” met 3-1 gewonnen. De tweede thuisoverwinning van dit seizoen, aanvaller Koos de Haas wist het net twee keer te vinden waarbij in beide gevallen Rick Arnoldus de aangever was. Achterin zit het wel snor bij de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina, als de voorwaartsen het scoren gaan oppakken dan worden het nog tien interessante potjes wetende dat het verschil tussen de koploper en plek zeven slechts zes punten is. Lugdunum vindt zichzelf terug op plek zes, aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen het na dit seizoen stoppende VVSB. Daar lijkt de fut een beetje uit en als de groen-witten uitgaan van eigen kwaliteiten dan moet een positief resultaat mogelijk zijn. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

SCW-Sporting Leiden

De laatste voorbeschouwing was wellicht een tikkeltje cynisch, de gezelligheid bij de vereniging lijkt te prevaleren boven het prestatieve maar wie afgelopen zaterdag de overwinning en de strijdlust van het vlaggenschip zag, zal daar een andere mening over hebben. Een dik verdiende 3-1 overwinning op promotiekandidaat DWO geeft hoop voor het restant van de het seizoen, zeker met de twee komende potten tegen laagvliegers SCW en AVV Alphen op het programma. Rechtstreekse degradatie lijkt afgewend, nu nog een plekje stijgen en er kan worden gesproken van een wereldprestatie. De mannen van Huig-Jan Heeringa reizen af naar Rijsenhout waar tegenstander SCW wacht, een ploeg die strijdt tegen directe degradatie. Met een punt voorsprong op Stompwijk’92 zullen zij zich niet zomaar gewonnen geven en de huid zo duur mogelijk willen verkopen.

Aarlanderveen-Nieuwkoop

De absolute kraker deze speelronde, een derby tussen de gedeeld nummers een waarbij de bezoekers bij winst zeker zijn van de tweede periodetitel. De thuisclub is al winnaar van een periode, promotie is het doel maar het liefst via de directe manier. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal overwinningen, gelijke spelen en verliespartijen. Het enige verschil is het doelsaldo welke met +10 in het voordeel is van de bezoekers. Afgelopen weekeinde werd er vertrouwen getankt door met 1-3 bij het thuis nog ongeslagen RKDES te winnen, de komende tegenstander won vrij eenvoudig van SCW waarbij de teller bij vijf stopte. De nummers twee en drie in de periode, respectievelijk Blauw Zwart en Koudekerk kunnen bij verlies en of remise de lachende derde worden. Ook zij spelen tegen elkaar, dus wat een apotheose. Een periodetitel reeds op zak is leuk, maar de mannen van Sander van Dijk gaan voor het allerhoogste dus winst is geboden. Het zal u niet verbazen, in Nieuwkoop werd het indertijd 2-2.

Blauw Zwart-Koudekerk

Ook in Wassenaar staat er veel op het spel, naast in het spoor blijven van de koploper(s) kan bij een misstap van Nieuwkoop de tweede periodetitel worden gepakt. Beide ploegen wonnen de afgelopen speelronde moeizaam, allebei met 2-1 waarbij de ploeg van Alan Campfens op bezoek ging bij Stompwijk’92 en aan de Gruttolaan won de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots van VVSB. Als debutant in de derde klasse doen de Koudekerkers het meer dan goed, het team boekt ook nog steeds progressie en dat is een teken dat de werkwijze van de staf aanslaat. Een wedstrijd tussen twee ploegen die kwalitatief niet heel veel voor elkaar onder doen, de wedstrijd kan dus wel eens beslist worden op details. Een ding is zeker, er komt sowieso een winnaar uit deze wedstrijd want een gelijkspel komt niet voor in het woordenboek van de bezoekers. De eerste wedstrijd werd met 0-1 gewonnen door de ploeg uit Wassenaar, dit had ook zo maar andersom kunnen zijn.

Overige wedstrijden: DWO-AVV Alphen en FC Oegstgeest-Syompwijk’92 (Krakerrrrrr van de week).

Must Read