vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 18 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 18 maart

-

SCW-Aarlanderveen

Het bezoekende Aarlanderveen zal niet blij geweest zijn dat de wedstrijd tegen Nieuwkoop afgelast werd zaterdag jongstleden. In deze topper had men een directe concurrent om de koppositie kunnen verslaan. De draad wordt zaterdag weer opgepakt tegen het veel minder aansprekende SCW. De Rijsenhouters strijden om lijfsbehoud en dat het voetbal puur gericht is op resultaat zal niemand verbazen. Aarlanderveen kan rekenen op een compact en defensief spelende opponent, waarbij het aan sterkhouder en topscorer Killian Bouwhuis en zijn makkers is om gaatjes in de verdediging zien te vinden. Verliespunten kan kampioenskandidaat Aarlanderveen missen als kiespijn. De gastheer won in de vorige speelronde opvvalend ruim (3-0) van Sporting Leiden.

Sporting Leiden AVV Alphen

De even kansloze als toch wel beschamende 3-0 nederlaag tegen SCW kwam knalhard aan bij Sporting Leiden. Na de knappe 3-1 zege op subtopper DWO had men meer verwacht en gehoopt. Sporting staat nu nog steeds op een risicovolle plaats. De huidige tiende stek verplicht immers tot deelname aan de nacompetitie met degradatie als zwaard van Damocles boven het hoofd. Zaterdag moet AVV Alphen verslagen worden en excuses zijn er niet als de zege uitblijft. De opponent lijkt met de maar negen bij elkaar gesprokkelde punten zo goed als zeker te degraderen en gezien de armoedige resultaten is AVV Alphen rijp voor de slacht. Sporting Leiden weet wat het te doen staat.

Stompwijk’92-DWO

Met twaalf punten uit de laatste vijf wedstrijden is Stompwijk’92 bezig aan een opmerkelijk goede rij uitslagen. Hoogtepunt was de 1-4 zege die Nick Ammerlaan, drie keer trefzeker op bezoek bij FC Oegstgeest,  en zijn teamgenoten zaterdag boekten op sportpark De Voscuyl. De ploeg van Erik van Manen heeft zich nog niet ontworsteld van de plaatsen die rechtstreekse degradatie betekenen, maar het liefst zou men de nacompetitie ook vermijden. DWO behoort met een beetje goede wil nog steeds tot de kampioenskandidaten dus er wacht de thuisploeg een zware taak om ook de formatie van Dennis Olman pootje te lichten. In de heenwedstrijd won de ploeg uit Zoetermeer met maar liefst 5-1, maar Stompwijk’92 zit nu in een geheel andere fase.

Lugdunum-Blauw Zwart

Niet lang geleden was Lugdunum (mede)koploper in de derde klasse A. Dit kalenderjaar verloopt het allemaal minder voorspoedig voor groenwit en de club vindt zichzelf nu terug op de zesde positie. Opponent Blauw Zwart is wellicht tot eigen verbazing nu aanvoerder van de ranglijst. De ploeg van Alan Campfens doet het uitstekend en weet amper meer wat verliezen is. Zal de thuisploeg hen weer met beide benen op de grond zetten? Lugdunum heeft een ploeg die soms onverwachts goed uit de hoek kan komen en hebben de Leidenaren zo’n dag dan zal Blauw Zwart het heel zwaar krijgen. Lugdunum is vrij van degradatieperikelen, zou hoogstens voor de derde periode kunnen gaan en kan dus heerlijk vrijuit voetballen. Is dat genoeg om de zegereeks van de ploeg uit Wassenaar te stoppen?

Koudekerk-FC Oegstgeest

Het duel der verliezers van het afgelopen weekend. Een onherkenbaar Koudekerk werd afgedroogd door Blauw Zwart en FC Oegstgeest werd te kijk gezet door een ontketend Stompwijk’92. De ontmoeting zal dus in het teken staan van revanche en het herstel van het geloof in eigen kunnen. Het verschil tussen de beide middenmoters is maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg. In eigen huis won FC Oegstgeest met 2-0. Dit is zo’n wedstrijd waarbij ook de ‘kenners’ het antwoord schuldig moeten blijven als het gaat om het aanwijzen van een favoriet. De vorm van de dag en de motivatie geven de doorslag.

Overige wedstrijden: RKDES-VVSB, Nieuwkoop-Van Nispen.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read