zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 27 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 27 mei

-

Nieuwkoop – Lugdunum

Lugdunum gaat komende zaterdag op bezoek bij Nieuwkoop. De Leidenaren leken al een paar weken niets meer te kunnen winnen of  verliezen in deze competitie, maar desondanks wilde de formatie van Marco Harleman er niet zich met een jantje-van-leiden van afmaken. De laatste twee competitiewedstrijden werden in winst omgezet en ook in de slotwedstrijd zullen de kikkers op zoek gaan naar de volle buit. De groenhemden hebben, theoretisch gezien, inmiddels zelfs een hele kleine kans op een vervangende periodetitel, maar daar zal in de Kikkerpolder nauwelijks serieus rekening mee worden gehouden. Gastheer Nieuwkoop moet zich afgelopen week in hogere sferen hebben gewaand. De oranjehemden wonnen niet alleen de districstbeker van West II, maar mochten zich, na de zege van afgelopen zaterdag bij Koudekerk, ook tot kampioen van de derde klasse A uitroepen. De wedstrijd zal daarom bij Nieuwkoop vooral in het teken staan van het vieren van beide prijzen, voor Lugdunum is de wedstrijd een mooi podium om afscheid te nemen van het huidige seizoen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-1 overwinning voor Nieuwkoop.

SV Aarlanderveen – Stompwijk’92

SV Aarlanderveen moest na een spannend competitieslot de titel aan buurman Nieuwkoop laten, maar er valt dit seizoen voor de ploeg van Sander van Dijk nog genoeg te winnen. Niet alleen de laatste competitiewedstrijd tegen Stompwijk’92 kan met een winstpartij worden beëindigd, maar vooral de komende p\d-reeks kan ervoor zorgen dat de Trots van de Polder deze voetbaljaargang toch nog met knallende champagneflessen kan afsluiten. Voor de bezoekers staat er komende zaterdag veel meer op het spel. Stompwijk’92 moet in ieder geval met een resultaat uit Aarlanderveen terugkeren om nog kans te houden op een langer verblijf in de derde klasse. Bij een nederlaag is degradatie voor de Stompwijkers naar de vierde klasse een feit. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-7 overwinning voor SV Aarlanderveen. Meer over Stompwijk’92 weten zie: https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/vijfde-klasse/football-factory/lav-voetbaltafel-deel-1-vierdeklassers-onder-de-loep-2-2-2-2/

RKDES – Sporting Leiden

Sporting Leiden gaat komende zaterdag op bezoek bij RKDES. De Leidenaren strijden met Stompwijk’92 om directie degradatie te voorkomen. De fusieclub heeft een voorsprong van één punt op de ploeg van Erik van Manen, die wel over een beter doelsaldo beschikt.  Indien de Morsploeg wint dan is Sporting Leiden in ieder geval verzekerd van het spelen van p/d-wedstrijden. Bij elk ander resultaat kan Stompwijk’92 de ploeg van Ronald Mink nog inhalen. Voor RKDES staat er niet veel meer op het spel. De Kudelstaartse ploeg speelde zich al veilig en kan dus vrijuit voetballend op jacht gaan naar de overwinning. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-2 overwinning voor Sporting Leiden.

Blauw Zwart – FC Oegstgeest

Het leek er dit seizoen lange tijd op dat FC Oegstgeest zich zonder veel moeite zou kunnen handhaven in de derde klasse, maar door de nederlaag tegen concurrent VVSB (1-2) is de ploeg van vertrekkend trainer Thijmen Kruider nu toch in de problemen geraakt. Om de p/d-wedstrijden te kunnen ontlopen moet FC Oegstgeest onder leiding van Eelco Fielemon winnen bij Blauw Zwart en daarnaast hopen dat VVSB punten morst tegen DWO. Voor Blauw Zwart valt er, behalve de drie winstpunten, niet veel te winnen. De ploeg van Alan Campfens kwalificeerde zich al voor het spelen van p/d-wedstrijden voor promotie naar de tweede klasse en zal het seizoen vooral schadevrij willen beëindigen. De heenwedstrijd tussen beide clubs op De Voscuyl eindigde in 2-2 gelijkspel.

SCW – Koudekerk

Koudekerk had enkele weken geleden de beste kaarten voor het spelen van p/d-wedstrijden. Door twee nederlagen op rij is nu niet de formatie van Jarno Verweij, maar het Zoetermeerse DWO de favoriet om , net als Aarlanderveen en Blauw Zwart, aan te schuiven bij het competitietoetje. De ploeg van Dennis Olman, de nr. 4 van de ranglijst, een plek die recht geeft op een vervangende periodetitel, staat twee punten voor op Koudekerk en kan bij een zege bij VVSB niet meer worden ingehaald door de Gruttolaan-bewoners. Indien de Zoetermeerders echter een slippertje op Sportpark Boekhorst maken, dan kan Koudekerk bij winst op SCW (zeker van nc-voetbal voor lijfsbehoud), toch nog voorbij DWO in de eindklassering geraken. De heenwedstrijd tussen Koudekerk en SCW eindigde in een 3-1 overwinning voor Koudekerk.

Overige wedstrijden in deze klasse: Van Nispen – Alphen, VVSB – DWO.

 

Must Read