vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 maart

-

RKDES-Aarlanderveen

De mannen van trainer Sander van Dijk reizen aanstaande zaterdag af naar Kudelstaart voor de ontmoeting met het zeker na de winterstop wisselvallige RKDES. De tegenstander deed voor de winterstop mee om de bovenste plaatsen, maar in het nieuwe jaar werden slechts 4 punten behaald uit evenzoveel wedstrijden. De ene week wordt ruimschoots gewonnen van koploper Nieuwkoop, een week later wordt er verloren van het tegen rechtstreekse degradatie vechtende SCW. De Trots van de Polder is in het bezit van de eerste periode, een geruststellende gedachte maar de huidige gedeelde koppositie smaakt naar meer. In de afgelopen weken werd geoefend tegen Meerburg en ESTO, de eerste wedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld en tegen de ploeg uit Bodegraven werd ruimschoots met 6-1 verloren. Geen resultaten om vertrouwen uit te putten, maar we mogen er van uitgaan dat focus er in de competitie wel zal zijn. De heenwedstrijd werd met 1-0 gewonnen, in de wetenschap dat de thuisploeg thuis nog ongeslagen is en maar liefst 24 keer het net vond zal het geen gemakkelijke opgave worden.

Stompwijk’92-Blauw Zwart

De Stompwijkers leken op voorhand, en zeker na een aantal wedstrijden, een van de voornaamste degradatiekandidaten. Echter drie overwinningen op rij zorgen voor vertrouwen en maakt de situatie inmiddels minder uitzichtloos. Het contract van trainer Erik van Manen is zelfs verlengd, dat betekent dat het met de chemie wel snor zit en er een basis is voor verdere samenwerking. De goede serie moet dan een vervolg krijgen tegen Blauw Zwart, de equipe van de in de Leidse regio bekende Alan Campfens. De Wassenaarders, runner up in de tweede periode, zijn al acht wedstrijden op rij ongeslagen en komen alleen voor drie punten om zo in de race voor de periode te blijven. Voor de thuisploeg gelden andere belangen, beide teams zitten in een flow dus het kan wel eens een aantrekkelijke wedstrijd worden op sportpark “De Meerhorst”.

Sporting Leiden-DWO

Het clubhuis aan de Smaragdlaan was afgelopen zaterdag het decor van een themafeest, zoals gebruikelijk liep de kantine behoorlijk vol en werd er tot in de late uurtjes gefeest. Voor het vlaggenschip was er die middag minder reden tot feesten, het verloor met 3-0 van RCL in het kader van de Sportiff LAV cup. Op zich geen verrassende uitslag, echter de vele pijntjes in combinatie met een smalle selectie en de fitheid van een aantal spelers baart wel zorgen. Uiteindelijke doel zal zijn het ontlopen van rechtstreekse degradatie, het gat met de veilige plek acht bedraagt inmiddels al acht punten. Kwaliteit is er voldoende, en die zal ook aangesproken moeten worden tegen komende tegenstander DWO, de ploeg van Dennis Olman doet nog volop mee om de bovenste plekken. Het resultaat van de wedstrijd mag dan onzeker zijn, dat de kantine na afloop weer behoorlijk vol staat is wel een zekerheidje.

AVV Alphen-FC Oegstgeest

Kijkend naar de ranglijst verwacht iedereen een tweetje, feit is dat de ploeg van Thymen Kruider niet altijd even constant presteert waardoor het zichzelf in de ruime middenmoot terugvindt. Opvallende gebeurtenis is het verlengen van het contract van trainer Kruider, niet zozeer het verlengen zelf maar wel dat dit voor onbepaalde tijd is gebeurd. Vrij uniek in de voetbalwereld. In de praktijk zal er waarschijnlijk per jaar worden gekeken of er nog sprake is van een goed huwelijk. Ondanks een plek in de ruime middenmoot bedraagt het gat met de koploper slechts zes punten, er is dus nog genoeg om voor te spelen. De doelstelling zal zijn om het beter te doen dan vorig jaar, na de winterstop belandde de Oegstgeestenaren in een vrije val met een laatste plek in de derde periode tot gevolg. Kijkend naar de statistieken valt op dat de tegenstander maar liefst 55 doelpunten tegen heeft, het is dus duidelijk waar de kansen liggen. De thuiswedstrijd eindigde in 3-3, een ezel stoot zich over het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen.

Lugdunum-Van Nispen

Van koploper naar plek zes in een paar weken geeft wel aan hoe dicht de ploegen bovenin bij elkaar staan. Feit is echter wel dat uit de laatste vijf wedstrijden slechts drie punten werden behaald, winnen tegen rode lantaarndrager en zekere degradatiekandidaat Van Nispen is dus noodzaak. Thuis werd er slechts twee keer gewonnen, de verwachting is dat na dit weekend de teller op drie staat. Er zit genoeg kwaliteit in het team van Marco Harleman en Nino Poulina, en met slechts 16 tegendoelpunten heeft men een van de minst gepasseerde verdedigingen. Echter met 25 gescoorde doelpunten doet een ploeg zichzelf wel tekort, als het scoren wat makkelijker gaat dan liggen er nog mooie dingen in het verschiet voor de groen-witten uit de Kikkerpolder.

Koudekerk-VVSB

Na een wisselvallig begin van de competitie heeft Koudekerk inmiddels haar draai gevonden, als debutant inmiddels opgeklommen naar plek vijf met slechts vier punten achterstand op koploper Nieuwkoop. Toevallig ook de ploeg welke ruim een maand geleden de Koudekerkers de laatste nederlaag toebracht. Wie de samenvatting van deze wedstrijd bekijkt moet concluderen dat het kwartje in die wedstrijd niet altijd de juiste kant op valt. Aan de Gruttolaan staat de wedstrijd tegen VVSB op het affiche, die ploeg lijkt na de boodschap dat men volgend seizoen stopt een beetje de weg kwijt. Daar schuilt ook wel het gevaar in, zeker ook met in het achterhoofd de zeer magere overwinning op Van Nispen in de laatste competitiewedstrijd. Jarno Verweij kennende zal waken voor onderschatting en zal zijn manschappen tot op de tanden gewapend het veld insturen.

Overig: Nieuwkoop-SCW

Must Read