HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zondag) krijgt geen grip op Amsvorde (plus fotoreportage)

Voorschoten’97 (zondag) krijgt geen grip op Amsvorde (plus fotoreportage)

-

Derde klasse D (zondag)- Voorschoten’97 mocht deze zondagmiddag weer aantreden tegen opnieuw een van de ploegen vanuit de regio Amersfoort. Dit keer kwam Amsvorde op bezoek op sportpark Adegeest en die ploeg kwam om de punten mee te nemen naar de thuisbasis. De heenwedstrijd was geëindigd in 2-2. Het verschil op de ranglijst was maar vier punten dus Voorschoten 97 zag mogelijkheden. De bezoekers speelden alle illusies van groen en geel aan gruzelementen en wonnen met 1-3.

Voorschoten’97 trad aan zonder sterkhouders Glenn Mulder en Wout Adriaanse. Vanaf het begin van het duel was het niet te zien dat de mannen van trainer Denis Luhulima de intentie hadden om een driepunter binnen te slepen. Amsvorde dicteerde het spel gelijk van het begin van de wedstrijd. Doelman Chris van der Mijn groeide uit tot de sterkste man bij groengeel, maar moest in de blessuretijd van de eerste helft toch capituleren: 0-1 via Stijn Termeer.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft was geëindigd; Amsvorde heerste en kreeg mogelijkheden via Termeer en Moussa Aouam. In de vijftigste minuut trok Amsvorde weer ten aanval waarbij de 0-2 viel door een schot van twintig meter van middenvelder Pascal Putters. Door fouten van Amsvorde kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Casper Kuiper kreeg de bal op vijf meter van het doel, maar kreeg het leer niet in het Amersfoortse doel. In de tegenaanval scoorde Amsvorde de 0-3. Aanvaller Aouam kreeg de bal mooi in zijn loop en verschalkte Van der Mijn. In de laatste minuut kwam Voorschoten’97 toch nog op 1-3. Na een inzet op de lat van Nikola Nikolic kon Bryan Hilders inschieten.

Aanvaller Justin Aschman snapte niets van de off-day van zijn ploeg. De trainer had voor de wedstrijd nog aangegeven dat zijn ploeg met veel beleving en passie het veld op moest gaan. ,,Van deze onmisbare aspecten was in het veld echter helemaal niets te merken.” Voorschoten’97 moet met een andere instelling het veld opgaan en hopen op een beter resultaat tegen AFC Quick 1890 volgende week. Gezien de tiende plaats wordt een winstpartij zo zoetjes aan ook de hoogste tijd.

Voorschoten’97 – Amsvorde 1-3 (0-1). Termeer 0-1, Putters 0-2, Aouam 0-3, Hilders 1-3.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Van der Wouter, Hilders, Van Aken, Hogewoning, Kuiper, Van den Berg, Nikolic, Aschman, Merczel.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97