donderdag, april 25, 2024
HomeFotoreportageBurentwist in Zoeterwoude krijgt geen winnaar (plus fotoreportage)

Burentwist in Zoeterwoude krijgt geen winnaar (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Knallend vuurwerk, groene rook die de tribune bijkans onzichtbaar maakte en het veld omzoomd door talrijke toeschouwers uit zowel Rijndijk als Dorp. Het kan niet anders of het betreft hier de klassieke derby tussen Meerburg en SJZ. De ontmoeting eindigde in 1-1, een uitslag waarbij Meerburg de handen mocht dichtknijpen.

Een aantrekkelijk begin, waarin de opponenten beide tot kansen kwamen wekte hoge verwachtingen bij het publiek, die echter naarmate de eerste helft vorderde niet helemaal waar gemaakt werden. SJZ bleek al ras de wat betere ploeg, maar de groenwitten hadden een penalty nodig om de score open te breken. Jari van Kampen werd met een steekpassje bediend en  werd vervolgens onderuit gehaald door Ramon Weijers. Feilloos schoot Joey Vink het leer uit de toegekende strafschop tegen het net, keeper Mike de Rooy kansloos latend.

De bezoekers en hun fans die verwacht hadden met een 0-1 voorsprong te halen keken lelijk op hun neus toen Max van Steen vlak voor de rust van dichtbij intikte na een knappe actie van Tom Klumperman. Dezelfde Van Steen miste kort daarop zelfs een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten; de riante kopkans was echter niet aan hem besteed.

Nog meer dan voor de thee domineerde SJZ het spel in de tweede 45 minuten. Goed werk van De Rooy én een gemis aan effectiviteit zorgden ervoor dat Meerburg in leven bleef. De mannen van Ronald van Delft en Jelle Korbee trachtten SJZ het leven zuur te maken middels counters, maar slaagden daar amper in.

Dave Plooij had na afloop knap de smoor in: ,,We hadden een groot veldoverwicht en meer dan genoeg kansen. Die benutten we helaas niet en zij komen op 1-1, sterker nog, het scheelde weinig of ze maken 2-1. Afgezien van die momenten stonden we goed en speelden dito. We laten hier gewoon twee punten liggen. Jammer dat we in de eindfase tekort schoten.”

Tom Klumperman erkent dat Meerburg het meest blij kon zijn met het gelijke spel: ,,SJZ kreeg meer kansen dan wij en hadden de boel in hun voordeel kunnen beslissen. Ik kan dus prima leven met die 1-1.” De kilometervreter had ook genoten van de ambiance: ,,Er is natuurlijk extra beleving bij beide ploegen. Vuurwerk en een massa volk langs de lijn. Tijdens de training de afgelopen week merk je in de groep dat het leeft.”

Plooij sluit zich daarbij aan: ,,De ene derby is de andere niet. Vandaag was het relatief rustig op een enkel opstootje na. Ach, het hoort erbij en straks staan we met z’n allen schouder aan schouder een biertje te drinken. Er is binnen en buiten de lijnen respect voor elkaar.”

En over de rest van het seizoen: ,,Als je in deze competitie drie keer verliest moet je naar onderen kijken en als je drie keer wint sta je in de subtop. Daarom baal ik van dit gelijke spel en dat de wedstrijd vorige week gestaakt werd waarin we voor stonden. Ik blijf echter van mening dat wij met deze ploeg bij de bovenste drie of vier horen.”

Ook Klumperman is hoopvol: ,,We presteren minder dan vorig jaar, maar de geblesseerden zijn terug, dus mensen mogen wel wat betere resultaten verwachten. Dat hoeft niet altijd met oogstrelend voetbal, als de punten maar komen.”

Het laatste woord over deze middag is voor Arie van Duijn: ,,Veel ging goed, tot de eindfase. Daarin waren we te gehaast of te onzorgvuldig. Zonde dat we weer niet krijgen wat we verdienen. Tegen Teylingen en Woubrugge laten we ook al onnodig punten liggen. Schrijf SJZ echter niet af voor een hoge klassering: we voetballen goed, de balans is oké en de concurrentie zorgt voor scherpte.”

Meerburg ontmoet volgende week concurrent Teylingen en SJZ ontvangt thuis het sterke Nicolaas Boys.

Meerburg-SJZ 1-1 (1-1). 23. Vink 0-1, 44. Van Steen 1-1.

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, Glasbeek, Van Steen, Van Braak, Van Haaster, Van Zijp, Weijers, Straathof, Jasperse, Barthen, Klumperman.

Basisopstelling SJZ: Koek, De Goede, Plooij, Mitchell Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Vink. Griffioen, Mike Hensing, Lagerberg, De Klerk.

Fotoreportage: Jan van der Lubbe

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read